Svjetski kup 2014.

Svjetski kup (World Cup) je natjecanje na kojem svoje sudjelovanje igrači ne “zaslužuju” svojim tranutnim ili godišnjim rankingom na listi, već geografskim porijeklom. Na taj način, bitno je smanjeno sudjelovanje Azijata, a u korist stolnoteniski “nerazvijenih” kontinenata i zemalja. A, zna se, za stolni tenis ne smiješ biti bijel ili crn, već ŽUT i moraš jesti puno integralne riže (one neoljuštene).

WWC2014-Linz

Prvo se, od 17. – 19.10., u austrijskom Linzu igralo žensko natjecanje, 20 igračica. I, sada, bilo je tu raznih mečeva, a u finalu opet 2 kineskinje Ding Ning i Li Xiaoxia, od kojih je ova prva pobijedila. Najbolja nekosooka je bila Georgina Pota na 4. mjestu. Maneken mi tvrdi, ono što je nama bitno, da su kineskinje igrale sa novom DHS Hurricane8 gumom, a to je skužio po narandžastoj spužvi.

ISS-Dome
ISS-Dome-IN

Nakon ženskog, slijedilo je i muško natjecanje, od 24. – 26.10. u Düsseldorfu, sa također 20 igrača. Glavne “zvijezde” su bile Knah Jha, 14-godišnji Amerikanac i Quadri Aruna iz Nigerije, koji je naredao 3 pobjede protiv Kente Matsudaira (Japan), Alexandera Shibaeva (Rusija) i Tang Penga (Hong Kong), a još prije toga je sredio Dr. Časla u Istambulu. No, u četvrtfinalu “glave” mu je došao Zhang Jike. Danas se igra polufinale i finale, a plasirali su se Zhang Jike, Ma Long, Jun Mizutani i Timo Boll. Koga sve to više interesira neka čita Tabletennista i gleda Youtube.

Kanak_Jha

P.S. U finalu su igrala 2 Kineza, a pobjednik je: Zhang Jike. Na slici, u slavlju, nakon pobjede u fixu 7. seta, svojom Mizuno tenisicom razbija arenu. Njegov tata je i onako htio da on bude nogometaš!

Zhang_Jike_WWC

P.P.S. Kompletni pregled: