Trave iz Giant Dragona

Giant Dragon
Proizvođač Giant Dragon zove se punim imenom GUANGZHOU DONGXING GIANT DRAGON STATIONERY & SPORTING GOODS CO., LTD. Firma je osnovana 1991., a ima sjedište u gradiću Guangzhou (Kanton), glavnom gradu provincije Guangdong i ima ispod 8 miliona stanovnika. Nalazi se u zaljevu Biserna rijeka (zajedničko ušće rijeka Xi Jiang, Bei Jiang i Dong Jiang), u blizini Hong Konga, na jugu Kine, u jednom od najnaseljenijih i najrazvijenijih područja. Na slikama su razglednica Guangzhou i “malo” retuširana tvornica od 60.000 m2:

Guangzhou
Giant Dragon_Factory

Oni proizvode sve što se tiče stolnog tenisa: gume, drva, stolove, tvorničke rekete, mrežice, loptice, torbe i futrole, ograde, brojače …, što bi rekli: “Nema da nema!”. I na svakom proizvodu je nacrtan veliki zmaj iz logo-a. A, zašto ja ovdje onda pišem samo o travama, a ne o svemu??? Objasniti ću. Kod nas, osim trava, dolazila su još i drva, najpoznatija je serija combi drva Kris, za kombinirane lovce i napadače, jedna strana sporija, a druga brža. Sporija strana se morala prethodno dobro prelakirati, inače nakon jednog skidanja gume furnir odeeee. Imaju oni i kopije evergreen drva, npr. Stiga Ebenholz NCT V, pod nazivom Giant Dragon Ebony King 5. I dok Stigino drvo košta oko 1000.00 kn, kod Giant Dragona 250.00. Ali, kakva cijena, takva i kvaliteta, otužna. Dolazile su i backside gume, različitih bombastičnih naziva, npr. Superveloce V12 FX, ali ono što im je svima zajedničko je da se topsheet ubrzo odlijepi od spužve, te na gumi nastane jedna velika buhtla. Prirodni slijed takve gume je smeće.

Giant Dragon Superveloce V12

Ono čime su naši igrači bili zadovoljni su njihove trave. Najpoznatiji modeli su Dragon Talon, kao najbolja zamjena za staru Tibhar Grass D.Tecs i Cropcicles za blokere na stolu. Nadalje, tu su još Meteorite i Meteorite Soft, Giant Long i Giant Long Soft, Snowflakes i Attack Long. Karakteristike (brzina, kontrola, efekt) i opisi se mogu pročitati na stranicama našeg dobavljača TTDD.de. Znači, sve to što je navedeno može se kod nas nabaviti, sa nešto uvećanom cijenom, zbog troškova prijevoza. Stalno imamo na lageru Dragon Talon OX i Giant Long OX, a ako se pokaže potreba imati ćemo i ostalo.

Giant Dragon Dragon Talon

Na kraju propagandna poruka: “Budi zmaj i igraj sa velikim zmajem!“.