Europe TOP 16 – 2015.

Europe_Top_16_2015

U Bakuu (Azerbejdžan) od danas do nedjelje traje Europe Top 16, znači natjecanje 16 najboljih igrača i igračica. Od muških nema Time Bolla, zbog ozljede, a od naših nastupa Andrej Gaćina. Igrači(ce) su podijeljeni u 4 grupe, pri čemu 2 najbolja idu dalje, te se do kraja razigrava na ispadanje. Već su odigrani neki mečevi, a rezultate je moguće pogledati ovdje. Gaćina je u grupi A sa Ovtcharovom, Gauzyjem i Gerellom, a od ovog zadnjeg je već izgubio 1. meč sa 0 : 3. Gledalište je sablasno prazno, pa ne znam kome i čemu to služi, sumnjam da će Azeri, nakon ovog natjecanja, početi igrati stolni tenis kao ludi. Na Laola1 je direktan internet prijenos sa 2 stola, a na 1. stolu upravo Gionis dere Samsonova sa 2 : 0 (završilo 3 : 0, ne zna Vladi igrati na travu).

Istovremeno Kinezi i Kineskinje razigravaju kvalifikacije za nastup na WTTC, koje se igra od 26.04. – 03.05.2015. u kineskom Sozhou. Od muških do sada su se plasirali Fan Zhendong i Ma Long, dok Zhang Jikeu nešto jako “šteka” beka. Tamo je gledalište puno.

P.S. Na kraju dobio Ovtcharov sa 4 : 3 Freitasa, nakon što je gubio 1 : 3. Gaćina je igrao nevjerojatno slabo, u 3 meča nije dobio ni seta, ispromašivao je niz FH spinova.