Butterfly i Zagiping 2015.

Ovdje je skup nekih razmišljanja u zadnjih par dana, pa nisam našao bolji naslov … Od sutra sudim na Zagreb Open-u, pa slijedeća 2 – 3 dana neće biti novih blogova.

Prvo par stvari o Butterfly-ju. Sjetio sam se da sam na starom mobu imao instaliranu njihovu aplikaciju, pa da je instaliram i na novom. I odem na Market, jer sam ljubitelj Android-a, a mrzitelj Windows-a i iOS-a, a kada tamo nema više, maca popapala, tj. Butterfly povukao aplikaciju bez objave i objašnjenja. Jedino što je od nje ostalo je Richijev video:

Dalje, Butterfly je, nakon videa, objavio i članak o Tenergy gumama, na engleskom ili njemačkom, dok toga u ruskom izdanju nema. Ništa novo, pa čekam 2. dio članka.

Idem sada na Zagiping i tamošnje “doživljaje”. A, bilo je svega. Prvo, mrzim trenere koji se tokom meča iživljavaju na djeci, koja su i onako pod velikim stresom. Ovaj je vikao na “svog igrača”, prijetio da će prekinuti meč, rasplakao ga, pa nisam bio siguran može li uopće nastaviti. Dijete nije bilo krivo, trudio se koliko je mogao, ali su drugi jednostavno bili bolji. Tko takvima da da rade s djecom? Drugi klinac je bio potpuna suprotnost. Nakon svakog poena bi “bodrio” sebe i omalovažavao protivnika povicima: “Majstore, poslao si ga po burek!”. Cijela Ledena dvorana Doma sportova se orila, tako da se na drugim stolovima nije moglo normalno suditi, a njegov otac, trener i sutkinja su to mirno slušali. Za takvo “ponašanje” se mora dati crveni karton i pozvati vrhovnog suca da ga udalji iz natjecanja. Sramota! Ugodno sam bio iznenađen najmlađim kadetkinjama iz Madžarske (Nyírbátori Asztalitenisz SE) i najmlađim kadetima iz Rumunjske (ACS Dumbravita). To su klinci(eze) od 9 godina, jako brze nogice i rukice, izvrsna tehnika, borbenost, psihička stabilnost. A, ostao sam začuđen i njihovim reketima, Stiga Ebenholz NCT VII, Butterfly Zhang Jike Super ZLC, Butterfly Timo Boll ALC i sl., takva drva teško kontroliraju i profesionalci seniori.

Zagiping_Sudac