Revolution No.3 – ljepilo i čistač

Ljepila ne proizvode stolnoteniske firme, već kemijska industrija, a oni ih samo PREPAKIRAJU I PODIŽU CIJENU 10 PUTA.

Prvo malo o ostalim brandovima. Ljepila Donic, Tibhar, Yasaka, Butterfly … su kruta i teško se, bez parafinskog ulja, skidaju sa spužve. DHS No. 15 je gusto i, ako se neadekvatno skladišti, tendira zgrušavanju. Nittaku Finezip nisam koristio, među ostalim zbog vrlo visoke cijene i malih pakiranja, a vrlo dobro je Stiga Attach Power. Kineska Haifu, Dianchi i Lidu su, u ovom izboru, najbolja i koristi ih većina profesionalaca. Tanka su, elastična, lako se skidaju. Imaju jak miris na amonijak, koji se koristi kao stabilizator protiv zgrušavanja latexa.

Revolution No.3 vodeno ljepilo (VOC Free Glue) je među boljima, iza kineske trojke. Proizvodi ga POLYMER ADHESIVE TAPES SRL, Bukurešt, Rumunjska. Tanko je, elastično, lako se skida. No, slabije je čvrstoće od Haifu, radi mjehuriće prilikom nanošenja i sporije se suši. Jedna od prednosti je da se može skladištiti do temperature od -15, što je bitno u zimskim uvjetima. Prodaje se u 3 gustoće: Normal, Medium i High, u bočicama različite zapremine, od 25 do 1000 ml.

Revolution No.3 čistač (Cleaner) je nešto najbolje što se pojavilo od Spinmax-a Red, koji nije bio VOC Free, te se prestao proizvoditi. Spinmax Aqueous mu nije ni sjena. Nanošenjem 3 kapi na topsheet i razmazivanjem rukom, čisti ga i povećava grip za 10 – 20 %. Rezultati su još bolji ako se prvo primijeni Falco Life Expander, koji otapa sve nečistoće. Posebno se preporuča za tacky gume. Oba sredstva su neusporedivo bolja od svih ostalih čistača, onih starih na bazi alkohola, koji dugoročno isušuju gumu ili novih, bez alkohola.

Na kraju, o zaštitnim folijama za gume. Postoje 2 vrste, za tacky gume, bez ljepljivog sloja i za grippy gume, sa ljepljivim slojem.

Ljepljive folije se MORAJU koristiti kod guma čiji topsheet ubrzano oksidira (boja iz sjajne prelazi u mat) npr. Tibhar Evolution. Za ostale grippy gume su opcija.

Neljepljive folije treba koristiti za tacky gume, jer ih štite od prašine, zadržavaju hvatljivost i onemogućuju oksidaciju. Tacky guma se navlaži destiliranom vodom, očisti dlanom ili spužvom za auto stakla, nanese Revolution No.3 čistač, te se, na kraju, valjkom stavi folija. Ako nema odgovarajuće folije, može se koristiti prozirna za grafoskop.