EP za kadete i juniore 2015.

Bratislava

U ova vruća ljetna vremena, kada je većina profića već odložila rekete i otišla točat noge u more, kadeti i kadetkinje, juniori i juniorke imaju Europsko prvenstvo. Ove godine je u Bratislavi, od 10. – 19.07., a turnir se igra na 24 stola. Završen je ekipni dio prvenstva, pa da čujemo kakve nam od tamo stižu vijesti?

Juniori su završili na 16. mjestu (Mustapić, Arbanas, Mijatović, Vidaček), juniorke su 10. (Cakol, Srebrnjak, Franović, Bardač), kadeti “izvrsni” 31. (Tica, Banek, Dražić), a kadetkinje 6. (Pavlović, Šantek, Marn). A, tko su prvaci: juniori Francuska, juniorke Rumunjska, kadeti Francuska i kadetkinje Rusija. Prvenstvo se nastavlja pojedinačnim natjecanjima. Rezultate možete pratiti ovdje, a prijenose mečeva ovdje, pa ako nemate ništa pametnije, evo Vam zanimacije.

Očigledno, prema rezultatima, u narednih 5 godina nemamo nekih očiglednih talenata, treneri se nisu iskazali “radom”, a i masovnost nam nije odlika. Baš sam za klub opisan u blogu Na Lovrincu vadio neku statistiku. Pa da vidimo. Na Zagipingu, na kojem nastupaju svi mladi igrači, i registrirani i neregistrirani, iz tog kluba nastupilo je:

Godina Ukupno Muški Žene
2011. 18 13 5
2012. 22 13 9
2013. 6 6 0
2014. 2 2 0
2015. 6 4 2

Kada uzmete u obzir da se natjecanje održava u 8 kategorija, proizlazi da po kategoriji i spolu oni imaju manje od 1 igrača. Kakav smisleni trening je moguće organizirati sa tom grupom “slučajnih prolaznika”?

Slijedeće EP odigrava se kod nas, u Zagrebu, u Domu Sportova, od 9. – 17.07.2016. Ako dogodine temperature budu kao ove, jadnici, “umrijeti” će od vrućine, posebno oni koji će igrati/zagrijavati se u dvorani 3. Tamo se nije dalo disati ni tokom Zagreb Open-a, 2 mjeseca ranije.

Pitanje: “Koja od država ex Yu ima u narednom razdoblju najveći potencijal za uspjeh stolnog tenisa i zašto?”. Odgovor u slijedećem blogu.

P.S. Kadetkinje Pavlović i Marn osvojile zlato u parovima. Ćestitke!