ETTC 2015. – početak

Današnja tema je dirigirana početkom EP u Ekaterinburgu, koje će trajati 10 dana, do 04.10.2015. Najava je u blogu Rezultati ljeto 2015., gdje se nalazi i popis muških grupa 1. jakosne kategorije. Na prošlom EP u Lisabonu muški su osvojili 3. mjesto. Prijenose možete gledati na Laola1.

Ekaterinburg

Da podsjetim, muški igraju u sastavu Gaćina, Kolarek, Pucar i Zeljko, a zbog ozljede izostaju Kojić i Tan (?). Prvi susret Hrvatska danas igra sa Grčkom (10 h), zatim sa Bjelorusijom (19 h), dok sutra igra protiv Češke (16 h). Prve 2 momčadi idu dalje. Sve to možete pročitati na stranicama HSTS-a.

U ženskom djelu natjecanja Hrvatska je u 2. jakosnoj kategoriji, u grupi sa Slovenijom, Kosovom i Azerbajdžanom, a igra u sastavu Rakovac, Tubikanec, Petek i Jeger. Iako se u vijesti naglašava da je to jedna od najmlađih reprezentacija, mislim da to nije relevantno, već je važan njezin budući potencijal, o kojem imam svoje mišljenje. U stvari, to je B reprezentacija, jer A igračice Tian Yuan, Xue Han Vukelja i Sanja Pauković ne nastupaju.

Nakon ekipnog, nastavlja se pojedinačno natjecanje, u kojem igra i Zoran Primorac, sa 46. “kuki za vratom”. I to, samo ako fizioterapeut i liječnik uspiju “pokrpati” njegove višestruke ozljede, što sve piše u ovoj vijesti. Očito, radi se o zamoru “materijala”, a ima li to sve smisla i koja je tu korist za hrvatski sport prosudite sami. Ja i o tome imam svoje mišljenje.

Da ovaj blog ne bi ostao bez osvrta na stolnotenisku opremu, uslikao sam ovu gumu, lažnog Tenđu (Tenergy 05). I, što vidimo? Kao nova, guma nije bila grippy nego tacky, što se vidi po odbljesku na nepotrošenom dijelu. Inače, znati ćete da Vam je u ruci lažnjak ako, kao nova, guma koja je inače grippy (Butterfy Tenergy, Yasaka Rakza, Donic Desto) ima na sebi nalijepljenu prozirnu foliju (na grippy gumu je nemoguće zalijepiti nelijepljivu foliju). Guma je potpuno apšisala (izgubila boju). Vlasnik kaže da ju je platio $7, tj. oko 50 kn, što mislim da je dvostruko u odnosu na njenu realnu vrijednost. Gume slične “kvalitete” TimoBoll su oko $3.5, a uz poštarinu od $2, prodajna cijena u Kini im je oko 10 kn. Koliko para, toliko muzike, pa tko voli, nek’ izvoli.

Fake_Tenergy

P.S. Upravo završio meč protiv Grčke, naši izgubili sa 2 : 3, Gaćina dobio dvije, a sva 3 ostala naša po ništa. U 2. utakmici naši “sredili” Bjeloruse sa 3 : 1, Gaćina opet dobio dvicu, a Zeljko Samsonova. U zadnjem meču grupe naši izgubili od Češke sa 2 : 3, opet Gaćina pobijedio obojicu, ali su Pucar i Zeljko izgubili. Očito, 1 igrač nije dovoljan. U ženskom dijelu poraz od Slovenije sa 1 : 3, tako da ništa od prelaska u 1. jakosnu kategoriju. Mislim da će to pričekati neku novu generaciju ili “naturalizirati” neku Kineskinju.