Sportske prodavaonice

Bez brige, neću Vas poslati u sportsku prodavaonicu da tamo kupite reket, loptice, mrežicu, stol i ostale stolnoteniske potrepštine. Tamo se to najmanje isplati. Ali, što se onda isplati, što pogledati, a možda i kupiti? Prvenstveno obuću i odjeću, te ostale potrepštine općeg tipa, znači tenisice (dvoranske i za trčanje), hlaćice, majice, čarape, trenirke, sportske torbe, boce za vodu i sl. Pokušao sam se prisjetiti najvećih prodavaonica, pa ću ih poredati od najpovoljnijih do najskupljih. Normalno, ocjene su subjektivne, a to ne znači da i u najskupljoj prodavaonici nećete, na nekoj akciji, naći nešto povoljno ili ono što je Vama fancy – schmancy.

  • Decathlon je smješten u zagrebačkom centru King Cross, podružnica je francuskog lanca, koja, na žalost, u odnosu na ostale prodavaonice u svijetu ima ograničen asortiman. Ali, za naše prilike, ponuda je obilna i povoljna, posebno za njihove robne marke Artengo, Quechua, Domyos, Kalenji… U ponudi imaju i svjetske brandove Adidas, Nike, Asics… Otvorili su novu, manju, prodavaonicu u Zg, preko puta City Center One East.
  • Intersport je po početnim cijenama srednje (ne)povoljan, ali često ima popuste 50%, akcije (uzmi 3, plati 2) i kupone, čijom se primjenom može doći do cijena koje je teško nadmašiti.
  • Rost šport je smješten u zagrebačkom Domu sportova, a u rasprodajnom dijelu popusti su 30%, 50% i 70%, posebno se izdvajaju ponudom firmi Erima (dio Adidasa) i Mizuno.
  • Outlet Store Sjever-jug u Gajevoj 21 i na Kennedyjevov trgu posebno povoljno nudi tenisice Asics, Onitsuka Tiger, Converse i dr.
  • Top sport je lanac prodavaonica, koji ima outlet na adresama Bani 71 i Grada Gospića 1a. Nedavno sam kupio top model Adidas tenisica za trčanje, čija je stara cijena bila 804 kn, a nova 229 kn.
  • Sport Vision prodavaonice su smještene u Avenue Mallu, Areni i Westgateu… U stvari, principal je engleski SportsDirect (Dunlop, Lonsdale, Everlast…), u Sloveniji je to Sport 2000, a ovdje je to balkanski ogranak, koji je i 50% skuplji od centrale. 2 puta godišnje organiziraju rasprodaje, kada je sve povoljno i isplati se.
  • Hervis je od svih ipak najnepovoljniji. Što rade? Adidas dvoranske tenisice u bijelo-plavoj boji su 530 kn, što je skupo. Onda objave popust, pa isti model, samo u ružnijoj crno-narandžastoj boji, poskupe na 760 kn, da bi ga onda, uz popust od 50%, prodavali po 380 kn, što je još uvijek skupo. I sve tako… Izgleda da polako crkavaju, jer zatvaraju prodavaonice u Sisku i Slavonskom Brodu.

Decathlon