Butterfly vatromet

Hm, jel’ to neka nova guma ili drvo od Leptirića? Il’ je Geek, k’o Kiro, “prosvir’o”? Novogodišnja čestitka iz Butterflya? Ništa od toga. To je redizajn kartona SVIH 40 modela Butterfly guma, tako da Tenđe sada izgledaju ovako:

Butterfly_Vatromet

I, sada ide marketinški trič – trač, crna boja predstavlja kao beskonačnost svemira, a vatromet mogućnost loptice da ode u bilo kojem smjeru. Kaj god! Nova pakiranja imaju za kupce malu prednost, znati će se koje su gume proizvedene 2016. i kasnije, a koje ranije.

Butterfly_Tenergy05_N1

Redizajn je napravljen da bi se otežalo krivotvorenje. U prošlosti, u tu svrhu, uveden je hologram na celofanskom omotu, te serijski broj utisnut u spužvu. Ali, očito, kineske krivotvoritelje to nije zaustavilo, pa je trebalo smisliti teži način, te uložiti novac u nove strojeve za printanje i pakiranje guma. Sada je zaštita hologramski logo u centru kartona. Ono što ja ne znam, a nadam se da Butterfly zna, koliko Tenergy guma su kupci kupili misleći da su “prave”, a ne FAKE? Inače, to nema smisla, jer onaj koji je za gumu spreman platiti stotinjak kuna, nikada za nju neće dati 390.

Butterfly_Tenergy05_N2
Butterfly_Tenergy05_N3

Od 21.12.2015. u prodaji je nova guma Bryce HighSpeed, koja je znatno brža od Tenergy, sa novim topsheetom MicroLayer, koji je tanji, pa su pipci znatno vidljiviji, sa jačim gripom od starog Brycea. Spužva je malo mekša od Tenergya (H35, u odnosu na H36), bijela, sa manjim porama, srednjeg kuta izbačaja, sa više katapulta, lakša… Probala ju je, kao, Tian Yuan, na BH, premalo gripa za dobar flip.

Butterfly_MicroLayer
Butterfly_Bryce_HighSpeed

U međuvremenu, na lažnim Butterfly drvima ispravili su tipfeler (štamparsku grešku), pa više ne piše “World-Lwading”, nego, kako treba, “World-Leading”, tako da je otežano prepoznavanje na “prvi pogled”. Interesantno, ta lažna drva imaju, kao završni furnir, i neku lažnu limbu, koja ima linije, ali ne pore kao prava. Svašta, da tome doskočim, još ću morati upisati Šumarski fakultet na Sveučilištu za treću životnu dob!

Ovo je posljednji, 450-ti blog u ovoj godini, nastavljamo u Novoj.