Mizuno tenisice – modeli za 2015.

Krenuti ću, kako je to kod mene obično, NEUOBIČAJENO. Ovdje sam već pisao o firmi Mizuno, izdali su nove modele tenisica, a tema je čekala… Ovaj vikend se, u organizaciji STK “Jastreb” iz Jastrebarskog, igrao rekreativni turnir, u njihovoj dvorani, ex kockarnici, što je vidljivo sa donje slike (na zidu je slika 4 asa, san svakog pokeraša). Pod je ostao iz prethodne namjene, kombinacija tapisona, laminata, parketa i pločica, ne znaš što je gore. Na nogama sam imao Mizuno tenisice, stare barem godinu i pol, 75% amortizirane, koje se uopće nisu klizale. Jučer sam, za usporedbu, za trening obuo stare tenisice Adidas Speed Court, i, iako je u Prečkom taraflex, ove su proklizavale… Što ja tu hoću reći? Mizuno je Mercedes za tenisice, neće se klizati, tokom korištenja neće puknuti vezica ili materijal na peti, razlijepiti se… One su jednako dobre dok god imaju i zadnji milimetar gume na potplatu.

STK_Jastreb

Da napokon vidimo te nove modele…

Mizuno_Wave_Drive_N
Mizuno_Wave_Medal_N

Mizuno je svjetski brand, univerzalna vrijednost, s kineskim “štihom” (u juanima), s japanskim (u jenima), s njemačkim (u eurima)…

Moji savjeti. Nemojte, osim ako uvijek ne igrate u istoj dvorani, na taraflexu, izabrati isključivo stolnoteniski model (Drive, Medal, Plio…). Modeli za ostale dvoranske sportove (badminton, rukomet, squash…) Twister i Stealth imaju deblji potplat (više gume), bolju amortizaciju za tvrde podloge, te će trajati duže, a štititi će i Ahilovu tetivu. Tko voli tenisice sa niskom petom neka uzme one za dvoranski nogomet. Na donjoj slici je potplat od Mizuno Wave Twister 4, na kojoj se vidi japanska pamet, od vrha na cca. 5 cm su napravili žlijeb, kako bi se tenisica tu savijala, a igrač lakše stajao na prstima.

Mizuno_Wave_Twister_Potplat

Da li Mizuno ima dostojnog konkurenta? Da, također dolazi iz Japana, zove se Asics, o kojem ću nekom skorom prilikom. Većina drugih tenisica raznih stolnoteniskih firmi su bez veze, osim Butterfly, a na slici je njihov najnoviji model Lezoline TB, u pastelnim bojama, po “samo” €99,90, kakve na 1. slici nosi igrač okrenut leđima.

Butterfly_Lezoline_TB

Ima li Mizuno mana? Da, to je njihov službeni uvoznik za Hrvatsku, koji je apsolutno neposlovan.

I za kraj, jedna molba. Kada nabavite dobre stolnoteniske tenisice, nemojte u njima hodati van dvorane, šteta je, prebrzo ćete ih i nepotrebno uništiti.