Stolnoteniske vijesti iz nesvijesti

Prva vijest pripada u rubriku “Nije u šoldima (novcu) sve”. Na Facebooku je osvanula slika sa proglašenja pobjednika na nedavnom German Openu u Berlinu:

German_Open_2016

Istovremeno, u tenisu se igrao Australian Open, natjecanje slične, vrhunske kvalitete:

Australian_Open_2016

Kada se australski (AUD) $ preračunaju u američke (US), ispada da je pobjednik u tenisu Novak Đoković zaradio 210 puta više od Ma Longa.

Druga vijest. Der Spigel je objavio, a TTD prenio i preveo, razgovor sa Timo Bollom u kojem tvrdi da 80% igrača izvodi boosting guma, tj. koristi nedozvoljeni tuning. Osobno, mislim da je podcijenio postotak, te da je viši od 90%. Čemu služi pravilo kojeg se nitko ne drži i nema načina da se kontrolira? Zbog toga bi ga, jednostavno, trebalo ukinuti. U članku se još spominje i loša kvaliteta plastičnih loptica, pa Herr Bollu nije jasno da ih, u 21. stoljeću, nije moguće kvalitetnije napraviti. Na donjoj slici je Tibhar profesionalni tuning, djeluje kao “crna” roba, u takvoj je bočici, a nema ni etikete proizvođača.

Tibhar_Tuning

Treća vijest. Kao u nogometu, i u stolnom tenisu su već počeli transferi igrača za slijedeću sezonu. Tako Gionis i Franziska napuštaju Borussiu Düsseldorf, jer, očito, nisu zadovoljili, a dolaze Šveđani Källberg, Karlsson i Austrijanac Fegerl. Mizutani, iz ruskog UMMC prelazi u Orenburg, za koji će u slijedećoj sezoni igrati Ovtcharov, Samsonov i Mizutani, tako da je već unaprijed poznat pobjednik slijedeće sezone Champions League. Tko dolazi u UMMC? Naš Andrej Gaćina, a dosadašnje TTBL transfere možete pogledati na slijedećem linku.

Četvrta vijest. “Maneken” se naslikao na 3. turniru HSTS-a u Krapini, na kojem je osvojio 1. mjesto. Poslije mi se, usmeno, žalio da je platio prijavninu 120 kn, za taj novac nije dobio ni sendvič i/ili sok, a igrao je u potpuno neprofesionalnim uvjetima. Ali, ono što je vrijedno je da je dobio nagradu grada Varaždina za Sportskog djelatnika godine, zbog angažmana oko popularizacije stolnog tenisa. Nije lako, u našim uvijetima, zadržati volju i svježinu nakon 35+ godina bavljenja stolnim tenisom, a pri tome ne gledajući samo sebe i svoj interes (takvih imamo više).

Maneken_Krapina_2016

Nema više loših vijesti, barem za danas.

Sorry. Naknadno sam se sjetio još jedne loše vijesti. GSTK Zagreb se preselio iz dvorane 3 Doma sportova u Medarsku 80, tako da je Dom sportova, osim za velike turnire, izgubljen za stolnotenisače. Normalno, to na stranicama HSTS nije objavljeno.