Reactor

Yancheng AST i njihov komercijalni brand Reactor već su spomenuti u blogovima Kineski proizvođači backside guma, Traktat o drvima i Jeftilen reketi. Igrači koji nisu redovni posjetitelji Alibabe ili Ebaya, teško da su ikada čuli za njih. Firma je osnovana 1988., u gradu Yancheng, ima 150 zaposlenih, od toga 10-tak u razvoju, a godišnje proizvedu 2,7 miliona drva, guma, reketa, stolova i ostalog. Oni su tipični mali kineski proizvođač stolnoteniske opreme, pa da vidimo kako to tamo izgleda:

Što nude od guma:

3 su modela guma – Corbor, Ckylin i Tornado, pri čemu Corbor ima najhvatljiviji topsheet, a Tornado najmanje. Spužve su, po kineski, uvijek samo max debljine, rade u 2 tvrdoće, srednje tvrda (H47,5) i srednje meka (H45), i to stara (žuta) i nova porozna (plava). Kakve su? Pa, osrednje, njemački tensori su bolji, a “starci”, tipa Sriver, lošiji. Nema buhtli, oksidacije, mrlja, pogrešno nalijepljenih topsheet-a i ostalih kineskih “specijaliteta”. Sada ide antimarketing. Nema kataloga na engleskom, mijenjaju kartone na gumama, pa se ne zna što se u kom pakiranju nalazi, na Ckylinu su mijenjali topsheet, što, također, nije jasno vidljivo. U opisima se navodi da su gume slične seriji Donic Bluefire, tvrđa kao M1, a mekša kao M2, što nije točno, no sveukupni odnos cijena/kvaliteta (trade off) je vrlo dobar, posebno kod najjeftinijeg modela Corbor.

A, drva? Kod nas je dolazio model DJ200, jeftini krš, neisplatna kupovina. Ali, imaju oni boljih i skupljih, kineskih srodnika Stiginih najpoznatijih modela (Clipper, Ebenholz, Rosewood i dr.), te sa Arylate-Carbonom. Kakva su u igri? Ne bih znao ka’sti.

Reactor_Blades_1
Reactor_Blades_2
Reactor_Blades_3

U Europi ih, za sada, nitko ozbiljno ne shvaća. Ali, pokušavaju, izlagali su na ovogodišnjem sajmu ISPO u Münchenu.

P.S. Mislim da je riješen problem “padanja” servera, premiješten je iz New Yorka u Frankfurt.