Olimpijske kvalifikacije

Iskreno, mene od ITTF-a više ništa ne može iznenaditi, a sve u skladu sa pjesmom “Osjećam se high, mozak bye, bye”. Tako su se prošlog tjedna igrale Olimpijske kvalifikacije, po kontinentima, u 2 stupnja, pokušavao sam shvatiti sustav, ali, iskreno, nisam. Očito, dio sudionika pravo je izborio na turnirima, a drugi dio će biti izabran po rang listama. Pri tome, samo 2 igrača iste reprezentacije mogu sudjelovati u pojedinačnom natjecanju (da Kinezi ne bi osvojili sve 3 medalje), pa im pridružuju 3. igrača(icu) da bi se moglo igrati i ekipno. Tako je “izvisio” Steger, jer, iako se “kao” plasirao na kvalifikacijskom turniru, “izvisio” je zbog Ovtcharova i Bolla. U priloženoj PDF datoteci je popis kvalificiranih, nema naših, Koreanaca, Japanaca, a od Kineza tu su, do sada, samo Ma Long i Li Xiaoxia. Biti će to “mišancija” ponajboljih i slučajnih namjernika. Sve će se to “iščistiti” u početku, pa će, valjda, nakon toga turnir biti za nešto. Tko nije, neka pogleda sportski dio Dnevnika HRT, u kojem je, prije kvalifikacija, emitiran prilog o Zoranu Primorcu.

Idemo sada na nešto nevezano. Danas je na Sokaz naslovnici osvanula obavijest da se otvara nova stolnoteniska dvorana u Boćarskom domu.

Bocarski_dom_1

Juf, stvarno sam ostao iznenađen, nitko sretniji od mene, pa sam krenuo malo u istraživanje. Evo što sam našao:

Bocarski_dom_4
Bocarski_dom_2
Bocarski_dom_3

Koliko se sjećam, u istom prostoru nedavno je održan gastronomski dio sajma turizma “Place2go” i manifestacija “Proizvodi hrvatskog sela”. U postojeću dvoranu (balon) kupljena su 4 stola (cijena jednog je €249), i to je to. Stolovi su najjeftiniji, debljine 19 mm, namijenjeni za garaže, podrume, tavane, pa nisu za malo ozbiljnije pinganje (Butterfly Space Saver je 22 mm). Na podu je, valjda, nekakav tepison, pa kod FH spina ne možeš pomaknuti nogu, loptica kada padne na pod potpuno je prašnjava, ne vidim dodatno osvjetljenje iznad stolova… To je kao da u Bauhausu kupim dječji bazen za napuhavanje, postavim ga u svoje dvorište, pa to objavim na stranicama Vaterpolskog saveza kao novo plivalište. I, vrijeme početka natjecanja je “čudno”, u subotu u 15 h. Očito, sve je, bez obzira na mjesto objave, namijenjeno za povremene rekreativce, ne za Sokaz igrače, ne za natjecatelje. Šteta za nas!