Cjenik 16.04.2016.

Od zadnjeg objavljenog cjenika proteklo je 50 dana, što znači da u svijetu stolnoteniske opreme i nema nekih osobitih novosti. Inače, od travnja do kolovoza, sa dolaskom ljepšeg vremena, traje stolnoteniska “mrtvačnica”, kada bitno pada interes za pinganjem.

Kod guma novost je da je na skladište stigla XIOM Vega Europe DF, u svim dostupnim debljinama, znači 1.8, 2.0 i 2.2 (MAX), po cijeni od 200 kn (“stara” Vega Europe je 190 kn). Tko su najveći interesenti? Pa, oni koji su do sada igrali sa npr. Yasaka Rakza7 Soft ili Butterfly Tenergy 05 FX gumama, jer vole mekano ili imaju npr. staro (pre)brzo drvo (Butterfly Primorac Carbon ili Butterfly Gergely), kojeg treba “smiriti” odgovarajućim gumama. Vega Europe DF ima znatno veću površinsku hvatljivost (grip), pa time i spin, a zbog mekoće smanjenu brzinu nadomješta većim katapultom. Snižene su cijene svih guma iz serije XIOM Omega IV i Vega Japan sa 230 na 220 kn. Nadalje, na zalihi ćemo stalno imati gume Reactor Ckylin u max debljini, Kinezi je zovu “mali Bluefire”, a ima veću brzinu i nešto manji potencijal spina od Giant Dragon Storm. Cijene su im ekonomične, 140 kn, a dobar su izbor, jer lošije euro/japanske verzije imaju cijene oko €50.

Reactor_Ckylin_1
Reactor_Ckylin_2

Sada malo o drvima. Evo, prije neku večer igrao sam službenu utakmicu, i, kako to obično biva, pogledao sam rekete protivnika, da poslije ne bi bilo “nisam znao”. Jedan je u ruci imao 2 Tenđe (Butterfly Tenergy 05), zalijepljene na drvo od tvorničkog reketa (Joola). Takvo drvo ništa ne valja, a ima ekonomsku cijenu od 30 kn. Nije mi jasno, ako već redovno igra i natječe se, što ne kupi barem 1 “pristojno” drvo, neku verziju Stiga Allround (Classic, Evolution, NCT) ili Offensive za 200 – 260 kn, te ima dobro drvo s kojem može igrati slijedećih desetak godina. Ali, nije moje da sudim. Općenito, u srednjem brzinskom segmentu (od ALL do OFF-) bitno se istanjilo stanje zaliha, jer u XIOM-u nešto “šteka”. Već 2 mjeseca, a neće ih biti ni slijedeća 2, nedostaje XIOM Diva, jedno od najboljih drva za rekreativce i mlađe natjecatelje, do juniora. Sada se pojavila i nestašica XIOM Classic Allround. Zašto je tome tako, da li XIOM seli proizvodnju u vlastite pogone u Koreji, ili su pak previše prodali u Kinu, ne bih znao. U nedostatku, preporučio bih kupovinu drva iz Stige ili Donica, jer se proizvode u Švedskoj, a kvalitetnija su od sličnih, kako god da se zovu, Butterfly drva (iz Madžarske ili Estonije) ili Tibharovih (iz Slovenije ili Madžarske).