Prije više od 3 mjeseca najavljen je EYC 2016., u prijevodu Europsko omladinsko prvenstvo, koje u petak počinje u Zagrebu. Na Sokaz stranicama, na žalost, nema ništa, a umirovljenici, nezaposleni, a ostali vikendom, mogli bi doći pogledati, te bodriti naše. Na HSTS ima vrlo malo, čak ne pišu sastavi naših reprezentacija (juniorske muške i ženske i kadetske muške i ženske). Nema puno ni na službenim stranicama EYC 2016., pa ću pokušati ukratko prepričati.
Dolazi oko 40 reprezentacija, u svakoj konkurenciji (juniora i kadeta), te spola (muškog i ženskog), ukupno njih oko 160. Od petka do utorka su momčadska natjecanja, a od srijede do slijedeće nedjelje pojedinačna i u parovima. Natjecanje počinje svako jutro u 9, a mečevi traju do 21 sat, bez prestanka, na 24 stola. U momčadskom natjecanju ekipe su raspodjeljene u 2 jakosne kategorije, a zatim u grupe po 4. Rasporeda mečeva nema na stranicama natjecanja, već na ETTU, a za sve namjernike izvukao sam, za prva 2 dana, satnicu hrvatskih reprezentacija:
Juniori – grupa J (II kategorija): 08.07. u 13 h stol 17 protiv Finske, u 17 h stol 12 protiv BiH, 09.07. u 13 h stol 9 protiv Grčke.
Juniorke – grupa B (I kategorija): 08.07. u 11 h stol 17 protiv Francuske, u 17 h stol 4 protiv Ukrajine, 09.07. u 11 h stol 12 protiv Španjolske.
Kadeti – grupa F (II kategorija): 08.07. u 9 h stol 8 protiv BiH, u 15 h stol 13 protiv Austrije, 09.07. u 9 h stol 17 protiv Švicarske.
Kadetkinje – grupa C (I kategorija): 08.07. u 11 h stol 23 protiv Francuske, u 17 h stol 20 protiv Švedske, 09.07. u 13 h stol 2 protiv Rumunjske.
Znači, kada god došli u petak ili subotu ujutro (do 15 h) naši će igrati na nekom stolu, ne možete promašiti, ni da hoćete, što je dobro.
Realna očekivanja? Mlađe kategorije su nam, generalno, “u banani”, tako da će se dečki teško probiti naprijed, u I kategoriju, a cure će se boriti da ne ispadnu u II kategoriju.
P.S. Bio danas i vidio. U Ledenu (dvoranu 1) su postavili svih 24 stolova, koja je hladna, jer su uključili ventilaciju, što je super. Ovako to izgleda “u živo”: