EYC 2016. – završetak

Jučer je u Zagrebu završilo Europsko omladinsko prvenstvo (EYC). Da ja sada, ovdje, ne prepisujem, koga interesiraju svi pobjednici neka pročita vijest HSTS-a. Rusi su osvojili 12 medalja, od toga 6 zlatnih, Rumunji 10 medalja, od toga 3 zlatne, naši ništa. Interesantna je bila reprezentacija Azerbejđana, za koju su nastupili svi Kinezi, često za glavu viši (stariji) od svojih protivnika/ca. Slovenci slave 3. mjesto svog juniora Darka Jorgiča, a pobijedio je Francuz Alexandre Cassin.

EYC_2016_Junior

“Zgodni” su bili novi brojači, rezultat u setovima nije bio, uobičajeno, označen brojevima, već točkama, tako da je trenutni rezultat u setovima 2 : 0 za lijevog igrača, a u 3. setu je 3 : 5 za desnog igrača. Iz daljine nije baš jako čitljivo, a da li je efektno, procijenite sami.

EYC_2

Na televiziji N1 objavljen je interview sa Aleksandrom Karakaševićem, u trajanju od 30 minuta, koji uskoro nastupa u Riu, pa ako imate vremena, možda će Vas interesirati koje je zadovoljstvo lomljenja reketa (21:53), prednost lijevorukih igrača… Da citiram Saleta: “Kada slomiš reket, ti si novi čovjek!