Contra i GEWO

Kada sam, prije više od 2 godine, pisao blog Donic, Andro, Gewo…, iskreno, nisam ni slutio kakav će biti nastavak. Ali, neću duljiti, Geek je postao ovlašteni zastupnik firmi Contra i GEWO za Hrvatsku. Idemo sada predstaviti oba branda, te prednosti koje iz toga proizlaze za naše igrače.

Contra

Njemačko tržište stolnoteniske opreme najveće je u Europi, tamo igra oko pola miliona (!) igrača, te imaju oko 300 (!) specijaliziranih stolnoteniskih prodavaonica… Koliko je to veće od nas izračunajte sami, gdje je broj igrača od 10 – 15 tisuća, a broj prodavača manji od 10. Njemačka je na stolnoteniskoj karti svijeta VAŽNA, pa Kinezi za njihovo tržište izrađuju posebne modele drva (npr. Yinhe), gume sa mekšim i tanjim spužvama. Nadalje, Nijemci imaju svjetski poznate brandove, tradicionalne npr. Joola, Tibhar, Donic, Andro…, novije, specijalizirane za “materijale”, npr. Dr. Neubauer, Spinlord, Der-Materialspezialist, Sauer & Tröger, prizvođače drva Soulspin i Re-impact. U njemačkom vlasništvu je i OEM proizvođač Sunflex, koji u Kini ima tvornicu sa 2000 radnika, a radi drva, gume i cijele rekete za Butterfly, Stigu, Donic, Gewo i dr., a tamo je i jedan od najznačajnijih svjetskih proizvođača stolnoteniskih guma ESN, poznat po tensorima.

3 su najznačajnija trgovačka lanca za prodaju stolnoteniske opreme:

  • Schöler&Micke iz Dortmunda ravnopravno razvija vlastiti brand Andro i ostalu prodaju;
  • Contra iz Hamburga se više bavila prodajom, a manje vlastitim brandom GEWO;
  • Sport Schreiner iz Völklingena prvenstveno “gura” svoj Donic, angažirajući igrače poput Waldnera, Perssona, Appelgrena.

Contra je osnovana 1980., a prodaje opremu:

  • Andro, Amstrong, Asics, Best-Of-Five, Contra, Der-Materialspezialist, DHS, Donic, Dr. Neubauer, GEWO, Hallmark, Joola, JUIC, Kettler, Komman, Palio, Sponeta, Stiga, Tibhar, TSP, TTmatic, Victas, XIOM, Yasaka, Yinhe…

Katalog za 2016. ima respektabilnih 218 stranica, te je dostupan za preuzimanje Contra_2016. Kakva je to firma možete pogledati, iz njihove prodavaonice u Berlinu, na slijedećem videu:

Kako stvar funkcionira? Jednostavno, iz kataloga izaberete što Vam srce (reket) želi, naručite to od nas, a mi Vam to dobavimo u roku od 15 dana uz nižu cijenu. Dalje, izbjegavate troškove inozemne poštarine, te plaćanja, već samo platite domaću dostavu (Hrvatska pošta), uz maksimalnu cijenu od 20 – 25 kn, a za Zagreb ni to (osobno preuzimanje).

U zadnje vrijeme, Contra, vlasnik branda GEWO, odlučila ga je znatnije promovirati. Zbog toga su, kao “manekene”, angažirali juniorskog prvaka Europe, Francuza Enza Anglesa, te Rusa Dmitrya Mazunova, Andreyeva brata (poznatog po drvu Butterfly Mazunov), trenera u Ochsenhausenu. Što sve nudi brand GEWO požete pogledati u njihovom katalogu GEWO_2016, među ostalim, tu je 25 različitih guma, 20 modela drva, torbe, futrole, loptice, čistači…

Contra_2016

Za početak, na našem skladištu biti će najnovije GEWO gume za plastične loptice Hype EL i Hype XT, najtraženija drva (Zoom Pro), šavne loptice sa 3*, čistači za gume i dr. S vremenom asortiman će se proširiti. Kvaliteta? Vrhunska, njemačka, identična svima ostalima, svaka reklamacija se odmah rješava zamjenom. Prije prodaje, tehničke karakteristike ćemo objaviti u pripadajućem blogu.

I, još jedna, uz ovo, vezana novost. Sokaz ekipa UpRent.hr, u sastavu 2 Bosanca iz Travnika (g. Pesha i g. Krammer) i 2 Vunderla (otac i kći), “pojačala” se (natürlich) novim sponzorom, pa će se od jeseni zvati UpRent.hr-GEWO, a igrati će u novim fancy-schmancy dresovima.