Europsko prvenstvo 2016.

EP_2016_1

Jučer je u Budimpešti (18. – 23.10.) započelo Europsko prvenstvo 2016. Igra se pojedinačno i u parovima, bez momčadskog dijela. Kada sam prije 2 dana u dvorani rekao da tamo idem za vikend, “blijedo su me gledali”, kao da idem na natjecanje u hrvanju u blatu. Ali, to je posljedica naše “socijalističke” organizacije, gdje je rekreativni stolni tenis odvojen od natjecateljskog, kao da se radi o 2 različita sporta. Koja je prednost toga, ne bih znao, a mana je mnogo. Ali, o tome nekom drugom prilikom…

EP_2016_2

Igra se u dvorani Tüskecsarnok. Nastupaju ponajbolji europski igrači, Nijemci Boll i Ovtcharov, Portugalci Freitas i Apolonia, Francuzi Gauzy, Lebesson, Šveđani, Rusi, Englezi… Prva 2 dana su kvalifikacije, u kojima nastupaju slabije rangirani igrači/ce, dok glavni turnir počinje 20.10. Normalno, mečevi se prenose na Laola1.

EP_2016_3

Idemo sada o našima, od muških nastupaju Gaćina, direktno u glavnom turniru, te Kojić, Kolarek i Pucar u kvalifikacijama. Rezultate 1. dana možete pročitati u slijedećoj vijesti HSTS-a. Kod žena izbor igračica, a imali smo pravo na 3, je “interesantan”. Ovo je poredak naših igračica na ITTF rang listi:

EP_2016_4

A, nastupaju Mateja Jeger (3.), Dorina Srebrnjak (6.) i Andrea Pavlović (11.). Zašto baš one, zar su sve bolje rangirane ozlijeđene (spriječene)? Ne, radi se o “kriterijima” za izbor, a o stanju u hrvatskom ženskom stolnom tenisu uskoro u blogu “Tko bi gori, eto je doli.

Za kraj meč Kallberg vs. Lambiet: