Najprodavanije gume za 2016.

Lista najprodavanijih guma za 2015. objavljena je u blogu What’s hot & What’s not. Što je Tabletennis11? Estonski shop, koji, osim lokalnog tržišta, opskrbljuje zemlje sa slabijim ponudom, jer kod njih vlada obilje. Među ostalim, zastupnici su za Butterfly, ali mi to, zbog poznatih ograničenja, ne vidimo, a drže i DHS. Kako to kod njih izgleda vidljivo je iz dosadnog selfie-ja:

Namjera nije da Vam ukažem da tamo kupujete, jer mi smo brži i povoljniji, već spoznaja koje su gume, osim Butterfly-ja, najviše prodali u 2016. Jer, ako ste za svoj reketić izabrali nešto sa liste, to ne znači da će Vama odgovarati, ali, sigurno, nećete kupiti lošu gumu. Normalno, to nije put nabave profića, koji imaju osobno sponzorstvo ili nabavljaju gume od frienda koji ga ima, već za rekreativce.

TT11_2016_1

TT11_2016_2
TT11_2016_3
TT11_2016_4
TT11_2016_5

Na popis se “uvukla” i jedna trava, Tibhar Grass D.TecS. Nude oni i svoje recenzije, i to:

Sa recenzentom nisam baš nešto sretan, ali nema ih puno koji hoće raditi nešto za ništa. Na popisu su i gume koje nisu za plastične loptice (Rakza7, Vega Europe i Vega Pro, Barracuda), pa sve to “kaska” za vremenom. Ali, sa popisa je napokon izbačena Yasaka Mark V, koja je tehnološki stara 30 godina, iz nekih bivših vremena.

Što još ima novog u “gumarskom” svijetu? XIOM novost zove se Vega Intro, na testiranju je u Njemačkoj, ali, već i sam naziv kaže, to je guma za početnike, na klasičnoj (Physi Elasto), a ne tensor spužvi (Hyper Elasto). I Stiga se “ponovila”, serija se zove Mantra, u 3 tvdoće S / M / H, a tko se još nije “opekao” sa njihovim gumama, evo mu “izvrsne” prilike. Uopće ne sumnjam da će se uskoro javiti i “recenzenti” iz TableTennisDaily, engleski ljubitelji švedskih kruna, koji će “opjevati” gume, na način: “Ti samo držiš reket, a loptice frcaju k’o da ih je udario osobno Fan Zhendong”.

XIOM_Vega_Intro