Ćaća se vraća

Iz pouzdanih kineskih izvora “iscurila” je ekskluzivna vijest da je DHS, u cilju promocije, angažirao bivšeg premijera Sanadera u epizodi “Ćaća se vraća” (eng. I’ll be back!). Sanaderima je gluma “u krvi”, što je vidljivo i po glumačkim dostignućima njegove kćeri, jedino je, možda, “šiša” bivša direktorica marketinga HSTS-a Tina Katanić, sa već poznatim uradcima 1. i 2. Zašto DHS-u treba Sanader? Da objavi da im se vraća draga “mušterija” Butterfly.

Caca_se_vraca

Da podsjetim. Butterfly je započeo sa prodajom plastičnih loptica oznake 40+ iz DHS-a (1. generacija). Nakon toga, krenuo je sa plasmanom “vlastitih”, oznake G40+ (G označava Germany), iz “svoje” tvornice Weener u Njemačkoj. Na žalost, osim Sokaz “čokljavaca”, koji su s navedenim lopticama igrali na svojim tradicionalnim turnirima Vodovod i Deda, te ljetnim i zimskim turnirima, nitko drugi s njima nije rado pingao. Tako je Butterfly “uspio” svoju prisutnost u prodaji loptica sa 80%, u vrijeme celuloida, svesti na manje od 10%, u doba plastike. Može se reći da su najčešći kupci G40+ bili upravo oni koji se najmanje razumiju, a išli su po povijesnoj analogiji, jer, “kao”, sve što je ima leptirića je super. Mo’š mislit’!

Sada, za Svjetsko prvenstvo (momčadsko), koje se 2018. odigrava u švedskom Halmstadu, izdali su novu lopticu oznake A40+, u stvari DHS D40+, sa otisnutim leptirićem. U borbi za prevlast između klanova “bešavnih” (XuShaoFa) i “šavnih” (DHS) loptica, ovo je znatan vjetar u leđa ovim drugima…

Ali, ni DHS nije “čist”, a tko je? Nakon prve serije loptica D40+, iz travnja 2017., sa oznakom XDAG, koje su bile žuče i sa širim šavom, nova serija, iz srpnja, XGAG je bjelja i sa užim šavom. Sada to izaziva sumnju kod igrača da li su ove druge “fake”-ane. Nisu! Kako znam? Pa, iz Contre sam naručio nove Donic P40+ loptice, koje nose istu oznaku XGAG, te su identične DHS-ovima, a nema šanse da su “lažnjaci”.

Zaključio bi EmRatThich pozdravom “See you!”.