Jeftilen reketi III

Novog bloga nije bilo već desetak dana, ali kako je proljeće došlo Vama, tako i meni, pa je puno bolje prošetati vani, u kafiću popiti pivo, nego sjediti uz računalo… Ali, ovaj prekid stanke je došao iz Contre, vlasnika branda Gewo. I, kao što ima nekih stolnoteniskih firmi koje vrlo rijetko imaju nešto na popustu, često desortirano, a to još i nije osobito interesantno širem pingajućem pučanstvu, ovi Nijemci iz Hamburga su tu šire, što bi mi iz stolnog tenisa rekli, “mekše ruke”. Pa, što je to od njih došlo, a da izaziva pozor?

Došle su gume Gewo Mega Flex Control, u debljini 2.0, crvene i crne, grippy (europske), mekana spužva, po cijeni od 130 kn/kom. Te gume se rade u Njemačkoj, a ne u Kini, pa nisu hvatljive, te su puno pogodnije za početnike i rekreativce koji preferiraju allround ili ofenzivnu igru. Normalno, nalaze se na zadnjoj listi dozvoljenih guma ITTF-a (LARC 2018A), pa su posebno pogodne i za mlađe natjecateljske kategorije. Slična guma Butterfly Sriver FX ima dvostruku cijenu od €34.90, tj. oko 260 kn. Karakteristike Gewo gume su:

Brzina: 88
Kontrola: 99
Spin: 97
Tip igre: Allround +
Tvrdoća: Mekana

Gewo_Mega_Flex_Control

Jedina “mana” tih guma je da, zbog niže cijene, ne dolaze u komercijalnom pakiranju (kartonu), već su “bulk”, tj. njih 20 se nalazi u kutiji, odvojenih papirom. Ali, kada su jednom nalijepljene na reket, karton od gume i onako više nikom ne treba, pa ide u smeće. Prema tome, problema nema! Evo kako izgledaju u stvarnosti:

Gewo_MFC

Koliko ih ima? Dovoljno. Gume Gewo Mega Flex Control možete kupiti i bez drva, u paru ili pojedinačno, kada dolaze samo u celofanskoj vrećici. Kada navedene gume “sljubimo” sa tvorničkim Tibhar drvima (na cjeniku prikazana kao Tibhar Standard, a na slici dolje), kojih ima s različitim oblicima drški (ravna, anatomska i konkavna, sa SGS-spužvom u dršci ili bez) i različite brzine (od ALL do OFF) s cijenom od 130 kn, dolazimo do Jeftilen reketa III po 390 kn. Normalno, profesionalno lijepljenje i rubna traka su gratis. Odgovarajući takav reket od Butterfly-a, sa drvom (npr. Butterfly Boll Allround po €36.90) i gumama vrlo sličnih karakteristika košta dvostruko. I tu leži cijela ekonomija.

Tibhar_Standard

Gewo se, kao brand, otkada ga je preuzeo novi šef Florian, znatno više “gura”, angažirali su kao “manekene” igrače Nijemca Christiana Süßa (reketi), Francuza Enza Anglesa, Španjolca Alvara Roblesa i Madžara Bence Majorosa (drva i gume), te trenera LMC-a Rusa Dmitrija Mazunova (brata Andreia Mazunova). Ali, o tome, kao i drugim novostima, u nekom slijedećem blogu.

P.S. Jeftilen reketi I i Jeftilen reketi II su još uvijek u ponudi, jedino je promjena došla kod reketa Gewo Champ, koji je zamijenjen novim modelom Gewo Christian Süß Energy Power, sa konkavnom drškom, po 220 kn.