R.I.P. dvorana Autopraona Ritmo

STK_Ritmo

Jedna od najčitanijih tema je popis stolnoteniskih dvorana u Zagrebu, koja je objavljena povodom otvaranja Akademije “Dragutin Šurbek” u Savskoj cesti. Današnji blog je o zatvaranju jedne od zagrebačkih dvorana, one Autopraone Ritmo, u ul. B. Adžije, preko puta nekadašnjeg polazišta Samoborčeka. Što će sada tamo biti? Kažu, salon za biljar. Kao podsjetnik, 2 videa kako je to tamo izgledalo:


Dvorana se prvi puta javila u biltenu 148. Sokaza, krajem 2012. U početku bili su vrlo ambiciozni, imali su svoju ekipu u 2. hrvatskoj ligi, za njih je npr. igrao Marelja, sponzorirali su žensku superligašku ekipu Tis, 2 puta godišnje, prije natjecateljske sezone, organizirali su turnire sa jelom i muzikom, odlaske na međunarodne turnire (npr. Podgorica i Bečej), plaćali igrače koji su za njih igrali i imali ekipu koja je bila prvak Sokaza. Jedan od znakova koliko je koja dvorana igrački “jaka” je broj i položaj ekipa u 1. ligi Sokaza, a oni su imali dvije.

Svakako, to je težak udarac za Sokaz, jer bi “ispadanje” još jedne dvorane u Zagrebu dovelo u pitanje organizaciju cijelog natjecanja. Jel’ to nekog brine? Normalno NE, što bi preko granice rekli “Boli ih uv(h)o!”. Na Sokaz forumu, o tome uopće nema informacije, jer to je postalo mjesto nadmudrivanja trojice, četvorice, koja nikom nisu interesantna. U stvari, kada zbrojimo administratora i moderatore (cenzore) foruma, ima ih više od onih koji na njemu sudjeluju. U takvoj situaciji, kada je forum de facto mrtav, moderatori bi trebali postati KREATORI, pa je netko od njih trebao otići u Ritmo, te razgovarati sa vlasnicima i o tome napisati post.

Ima li još koja interesantna Sokaz vijest, o kojoj nigdje ne piše? Da, jedan od igrača, onaj najambiciozniji, odlazi igrati mušku Superligu, za OŠB iz Slavonskog Broda, koji je ostao bez financiranja, te promjenio ime. Predviđaju mu 0 (slovima: nula) pobjeda, a “zgodno” je što osobno imam pozitivan skor sa dotičnim 🙂 . Pa, sad’ ti vidi tko je igrač!