Top 10 kineskih hvatljivih guma

TTexperts

Danas idemo u Poljsku, u posjet njihovom blogerskom društvu TTexperts.com, koje snima i objavljuje na svom Youtube kanalu recenzije stolnoteniske opreme (121 videozapis), te ligaške mečeve (175 zapisa), npr. iz LOTTO SUPERLIGE, koja je, uz njemačku i francusku, najjača u Europi. Prednost je, osim što govore na materinjem jeziku, da objavljuju na engleskom ili imaju titlove. Svaka od navedenih guma ima zasebnu video recenziju, a u popisu za reprodukciju navedene su i neke gume za koje je rijetko tko čuo (normalno, osim pisca ovih redova), npr. 61 second ili Loki Rxton.

Zašto igrači biraju kineske hvatljive (tacky) gume, pri čemu ih koristi i dio naših (polu)profića? Dva su razloga. Jedan je, svakako, nabujala cijena Butterfly guma (npr. Dignics je €79.90, tj. 600 kn), a drugi je osjećaj da im s grippy gumom nedostaje rotacije. Kineske tacky gume imaju i svoje mane, a to su, najčešće, potreba za nanošenjem dodatnog tuninga, te “ispadanje” buhtli (odvajanje topsheet-a od spužve).

Tan_Wang

Što reći o rang listi? DHS gume su plasirane relativno loše, isto vrijedi i za gumu iz njemačke produkcije Joola Golden Tango. Guma koja je na vrhu (Friendship Battle II), barem meni, ne predstavlja nešto osobito, bolje su mi DHS Hurricane3 Neo H36/37 i DHS Hurricane3-50 H35/37. Ali, nije na meni da Vam namećem svoje mišljenje, već da Vam prenesem tuđe. Interesantno, navode da su savjete sa strane dobili od Wang Zeng Yi, naturaliziranog Kineza, partnera iz para našeg Tana, kada su 2013. u Schwechatu postali europski prvaci u parovima. I tako, dok su Poljaci svog Kineza sačuvali u Wroclavu, pa je sada tamo vlasnik stolnoteniske prodavaonice Wandżi-Shop, a ima i svoju dvoranu, mi smo svog “profućkali”, pa ga vratili u Kinu. Kako su to oni nekoć igrali možete vidjeti iz finalnog meča German Open-a 2014., protiv kineske kombinacije Wang Hao / Lyu Xiang:

P.S. Znate li s kojom hvatljivom kineskom gumom igra zvijezda Sokaza, koja je odlučila prvaka? Ne?

Yinhe_M_Star