Stiga Airoc gume

U najavi su nove Stiga Airoc gume, u tvrdoćama S  (meka) i M (srednja), a zbog nadolazećih plastičnih loptica. Cijena će biti “paprena”, kao i kod Calibra Tour guma, kataloška €49.90. Mi ćemo biti socijalno osjetljiviji. Doći će do nas i neki testni modeli, Stiga je tu široke ruke.

Stiga_Airoc_M.jpg
Stiga_Airoc.jpg

Meni su ovdje zanimljive 2 stvari:

  1. Očito, plastične loptice zahtjevaju nove gume, budući da se osim kineskih sada javljaju i euro/japanski proizvođači. A, Butterfly ? Izgleda spava. Oni su nedavno izdali Tenergy 80 FX, znači topsheet Tenergy 80, na mekšoj spužvi (H32).
  2. To je prva Stiga guma na poroznoj spužvi (Oxygen Capsule System). E, sada, da li su promijenili dobavljača spužvi (prije je to ekskluzivno bio japanski Daiki) ili su Japanci usvojili novu tehnologiju, ne bih znao. Neki su “zagrizli” u plavu boju spužve, uspoređujući je sa Donic Bluefire. Ali, to nije to. U ESN-u doplatiš spužvu i biraš boju po želji (XIOM – crna, Donic – plava, Andro – zelena). A, spužva je ista, s otvorenim ili zatvorenim porama, sve ostalo je marketinški trik.

Evo i video najave :

Ali, ni to nije sve. Novi Stiga katalog za 2014/2015 možete prelistati na:
stigatabletennis.com/en/about-stiga/downloads/catalogs/catalogs/