Samo dobre vijesti

Prvenstvo_Hrvatske_2021
Izvor: HSTS
Znate kamo trebate otići ako želite samo dobre vijesti? Pa, naravno, u Sjevernu Koreju. A, što ako ne znate korejski, pa one ne mogu doprijeti do Vas? Sva sreća, ima ponešto bliže, i to na hrvatskom, a to je HSTS. Na njihovoj Facebook stranici provodi se cenzura, slična Kim Jong-un-ovoj, koja je zadužena samo za dobre vijesti. Uoči seniorskog prvenstva Hrvatske, koje se ovaj tjedan igralo u Vrsaru, osvanula su slijedeća 2 komentara. Ako pročitate, vidjeti ćete da tu nema poziva na nasilje i mržnju na društvenim mrežama.

HSTS_Komentar_1
HSTS_Komentar_2

I, kao što je 2. komentator “naslutio”, sve nestalo (izbrisano) sa FB. Genijalno!

Kakvo je bilo seniorsko prvenstvo Hrvatske, osim što je na njemu bilo najmanje seniora? Nova dvorana u Vrsaru je izvrsna, osvjetljenje također, gledalište blizu stolova. Jedina zamjerka ide na rešetkastu ogradu, od koje se, osim na posebnom mjestu i pod kutem, ne vidi prvi red stolova.

Što nije valjalo? Dio sudaca nije bio licenciran, znači bez ikakvog sudačkog ispita, a to je kao da utakmicu Lige prvaka sudi “pajda” iz kvarta. Mladi igrač je sam sudio dodir mrežice, naknadno mijenjao već donesenu sudačku odluku, vikao ne bi li namjerno psihički “izbacio” protivnika, nogom udarao lopticu, ukratko, ponašao se katastrofalno. Sudac ništa! Sve to mu nije pomoglo, meč je izgubio. Interesantno, sponzorirani je igrač, pa ne znam koju će on to vrijednost donijeti proizvođaču??? A, igrao je protiv legende, igrača 30 godina starijeg od sebe, gdje bi ga barem odgoj trebao spriječiti u tome. Nije kriv samo on, već i trener koji je sjedio iza njega, to sve šutke promatrao i tolerirao.

O “budućnosti” hrvatskog stolnog tenisa govori podatak da je dvostruka prvakinja i viceprvakinja igračica od 41 godine, a dobro se uklopila u mješoviti par s igračem od 48 godina, te su zajedno imali ukupno 89. Oboje (Ređep-Malobabić) zaslužuju svaku pohvalu za dugotrajni trud i predanost, a, sva sreća, u finalu su pobijeđeni od “malo” mlađeg para (18 + 16 = 34 godine) Ban-Arapović, koji su i najveće nade.

Za kraj, moram napisati da ne shvaćam većinu rekreativaca. Tko voli stolni tenis, ne bi smio propustiti gledanje u živo, ali ne u Domu Sportova, gdje su stolovi vrlo udaljeni od gledališta, već u maloj dvorani, koja u potpunosti omogućava doživljaj virtuoznosti svakog udarca. Promatranje mečeva na Youtube-u je kao gledanje seksa na televiziji ili računalu, bez da ste ga ikad sami probali.