Butterfly Viscaria ALC

Idemo započeti s jednim tricky pitanjem… Čemu služi balzam za usne (npr. Labello) u stolnom tenisu? Odgovor ću dati na kraju bloga.

Znate li, u čemu je Hrvatska prvak svijeta? U nogometu, na žalost nije. U ZAVISTI, JALU. Sve će Vam oprostiti, ako varate ženu, mlatite nju i/ili djecu, pijete, drogirate se, kockate, vrijeđate, ne uspijete u poslu ili ga loše radite… Ali, ako uspijete, TO NEĆE. I to ne samo nepoznati, znanci, prijatelji, već i najuža obitelj. Ako na svom životnom putu zakoračite na “lud kamen” ili namjerno postavljenu nogu, te se spotaknete i padnete, svi ti “dobrodušni” ljudi, a koji sami nisu napravili ništa ili malo, će, s iskrenim širokim osmjehom, samo dobaciti “Slabić”. Evo jednog članka na tu temu (op. a. slažem se s definicijom, ali ne i s cijelim tekstom). Zato se svi trude da izgledaju jadno, premda bili i uspješni. Primjer, stvarni. Kupovao sam gumu od domaće konkurencije, nisam je imao u svom asortimanu, a morao sam isporučiti. Pri kupnji odobrili su mi popust od 0%, manji sigurno nisu mogli! Kod osobne isporuke, pokušali su me uvjeriti kako na svakoj prodanoj gumi GUBE novac, a ne zarađuju. Ako ne vjerujete u anegdotu, imam živog svjedoka koji je to sve gledao i slušao. Bez brige, ovo je samo uvod, idemo na temu.

Butterfly Viscaria ALC je apsolutno HIT drvo u Hrvata. Svašta sam već vidio zalijepljeno na to drvo, travu (!), gumu sa srednjim pipcima, razne kombinacije… Zove mene igrač, kaže “od gume sve mu leti van”, ne valja, treba tanju! Pitam ga, slučajno: “Na koje ste drvo nalijepili gumu?” Odgovor znate. S njim igraju rekreativci iz zadnje lige Sokaz-a, kao i iz 1., profići također, uključujući i novog svjetskog prvaka Fan Zhendonga. Normalno, trening i umješnost u igri je potpuno različita, ali drvo je univerzalno! Kao da svi vozači voze Formulu 1, bili početnici ili (Sebastian) Vettel. S njim, kao glavnim drvom, igra i naš Andrej Gaćina (izvor PingSunday).

Butterfly Viscaria ALC je 7-slojno drvo sastava kotoarylate/carbonlimbakirilimbaarylate/carbonkoto. U brzinskoj klasi je OFF, malo manjoj od najviše, s uobičajenom debljinom od 5.8 mm i težinom od oko 85 g. Proizvodi se od 1993.! Nekadašnja cijena bila je 129.90€, a današnja 169.90€. Detaljnu pisanu recenziju na engleskom možete pronaći ovdje, a tu je i video:

Koja su to slična drva iz Butterfly-a:

  • Viscaria Super ALC;
  • Viscaria Golden;
  • Fan Zhendong ALC, u donjoj recenziji na hrvatskom.

Na slici je model Viscaria Golden, 2 drva u vlasništvu istog igrača:

Butterfly_Viscaria

Posebno su cijenjena drva sa “ribljom kosti“, te čine navedeno drvo kvalitetnijim i stoga vrednijim.

Svaki imalo značajniji brand ima na tržištu svoju “verziju” Viscarie (npr. DHS TG-506X), a postoje i posebne, rađene za nekog profesionalnog igrača, koji inače nije sponzoriran od Butterfly-a (na zalihi ima više Tibharovih primjeraka po ugodnoj cijeni). Na cjeniku je originalno drvo Butterfly Viscaria ALC, po sniženoj cijeni, birani komadi. Onda, tu je jedno sa dvostrukom “ribljom kosti”, nešto neviđeno, iz lijeve ruke ex “manekena”, “nabila 2 Čeha” iz njihove U23 reprezentacije (na slici). Ako već želite igrati s takvim drvom, potrudite se da je kvalitetno, jer razlike su velike!

Butterfly_Viscaria_2x

Preporuka za kupnju. Nemojte kupovati Viscaria Super ALC, prebrza je, po onoj narodnoj, ne moraš stati u d… da saznaš da smrdi. Vlasnik Golden Viscaria tvrdi, a on zna najbolje, da razlika u kvaliteti nije vrijedna razlike u cijeni, osim ako novac nije Vaš problem.

Odgovor na pitanje s početka. Balzamom za usne maže se rub reketa, prije lijepljenja gume, da ne bi prejako “uhvatila” i tako oštetila rubni furnir. Taj trik koriste igrači koji često preljepljuju gume!

P.S. Koliko Vas je čulo za sportsku firmu NIA? Nagrada ide onom tko pročita natpis u amblemu!

NIA