Lokalne rekreativne lige

Znate li kako se zove najveći pozitivac u hrvatskom stolnom tenisu? Ne? Nikola Kašić. Gdje se on pojavi, stolnog tenisa ima. On nije samo stolnoteniski stvaratelj, već i ultimativni pozitivac, što je na rubu mogućeg s obzirom na stvarne životne okolnosti koje ga prate. Za sve one koji ga osobno ne poznaju, prvo da pokažem njegov lik i djelo (kao nekoć o drugu Titu). Jao, toliko komplimenata u jednom blogu nisam napisao od njegovog nastanka 😀 Malo me “uhvatio” i sram, da ga nikad nisam spomenuo… Ali, na sreću, nisam omanuo, napisao sam, prije 7 godina, o Pingiću, blogerski obraz je spašen!

Nikola_Kasic

Ne znam zašto je na ovoj FB slici tako ozbiljan, kada je inače stalno nasmiješen? Kako Kašo igra? Lovi s travicom, okreće reket, udara s FH i BH, i to po Superligi, 1. ligi, rekreativnoj ligi (Sokaz)…

Gdje je Kašo sada? Ha, on je Bracanin! I, normalno, tamo je organizirao i lokalnu ligu. Po uzoru na njegovu, pokušavamo sada ustrojiti jednaku na Rabu. I u Splitu je bila rekreativna liga, dok je on bio tamo i brinuo, on otišao, liga se ugasila. Takav je on čovjek, od stolnog tenisa zbraja samo gubitke, a ne zaradu!

Zašto je ovdje? Zbog hvalospjeva? Ne. Napravio je, uz moju malu pomoć u vidu Ispravi.me, naputke za organizatore rekreativnih liga, kakav je Sokaz (zagrebačko rekreativno natjecanje u stolnom tenisu). Normalno, upute je moguće preuzeti na vlastito računalo/mobitel, ispisati, poslati itd.

Ako Vam nešto nije jasno, Kašo će Vam dati i dodatne upute, samo mu se obratite na info@pingic.com. Koja je svrha? Da nas rekreativnih igrača bude što više, da je Pingić svuda oko nas.

Kako izgledaju rekreativne lige? Evo slike zadarske, zvane STOLAR:

STOLAR

Ima li u Hrvata još stolnoteniske pozitive? Ima, na Velesajmu, o obliku diplomatskog pinganja, u organizaciji Njegove Ekselencije indijskog veleposlanika (autor bloga je u sredini, u svojoj prelijepoj STARR oblekici).

Velesajam

Još pozitive? Indijski igrači, koji su ove godine igrali ili će igrati za STARR, Varaždin zauzeli su prva 3 mjesta na studentskom prvenstvu Indije. Također, STARR-ov igrač je i studentski prvak Hrvatske. Kako igra indijska studentarija, npr. Jeho u Superligi:

Za kraj, jedna molba. Bacite povremeni pogled na cjenik i Ljetnu ponudu, stalno se ispravlja i nadopunjuje super ponudama. Čemu služe ultra brze gume (XIOM J&H ili Joola Dynaryz ACC)? Ili ste izvrstan igrač ili na drugoj strani reketa imate travu, pa FH udarcem želite protivnika “Poslati po burek…”, tj. izvesti toliko snažan udarac da protivnik nema šanse.

Ako Vas itko ikada pita da li Geek (autor) može samo pozitivno, sjetite se ovog bloga. Hvala Kašo!

P.S. Još jedna inovacija iz Kašo (magistar inženjer elektrotehnike) radionice… Stolnoteniski ionizator (dekoncentrator). Što je to? Kutija sa ugrađenim LED diodama koja prema protivniku zrači loše (negativne) zrake (ione) kroz zrak 😎 , te omogućuje lakšu pobjedu, a provjerena u praksi. Uz sitnu naknadu, tek za troškove materijala, za to se, isto, obratite na naprijed navedeni e-mail.

Ionizator