Europski juniorski Top 10

Europe_Junior_Top10

Današnja tema je diktirana, jer nisam mogao preskočiti uspjeh naših juniora na Europskom Top 10 natjecanju, koje se održavalo u francuskom Toursu.

Filip_Zeljko
Lea_Rakovac

U juniorskoj konkurenciji nastupili su Lea Rakovac, Tomislav Pucar i Filip Zeljko, dok u mlađim kategorijama nismo imali predstavnika. E pa, Filip (zvani Fićo) i Lea osvojili su 1. mjesto, dok je Tomislav bio 7. Bravo. Lea je to učinila glatko, sa svih 9 pobjeda, dok je Fićo imao prilično sreće, je su 4 igrača imala isti skor 6 : 3, a od njih on najbolji količnik. Svakako, moraju se spomenuti i njihovi treneri: Karković (GSTK Zagreb) i Vidolin (ex Dr. Časl). I dok je Lea već otišla “trbuhom za kruhom” u Austriju (SVNÖ Ströck‬), juniori još čekaju inozemni angažman.

Dva interesantna videa, u prvom meč našeg Zeljka (crveni dres) protiv Europskog prvaka Alexandre Cassina. Lea je u ITTF videu “Top 10 Hand Switch Shots” (1:08).

Morati ću zamoliti Leu da instruira jednog našeg Sokaz-ovca u njegovoj navadi. Zamislite, on ima reket na kojem na jednoj strani ima backside gumu, a na drugoj antispin. Ali, to nije sve. On “roštilja”, to jest, tokom igre okreće reket u ruci, pa FH i BH igra naizmjence sa obe gume. Ali, ni to nije sve. U igri on još i mijenja ruku s kojom igra. E, to je vrhunac čokljanja.