Mizuno tenisice

Mizuno
Mizuno_Old
Mizuno_Crista

Mizuno je nastavak priče o tenisicama, koja je do sada objavljena u 1. i 2. dijelu. Kompaniju su pod nazivom Mizuno Brothers Ltd osnovala 01.04.1906. braća Rihachi i Rizo Mizuno, a u Osaki su otvorili svoju prvu prodavaonicu. Danas imaju oko 5400 zaposlenih, a ovdje je slika sjedišta. Pored stolnog tenisa, Mizuno je zastupljen u atletici, golfu, baseballu, nogometu, odbojci, badmintonu …

Mizuno tenisice su ZAKON za stolni tenis, tako da većina slobodnih igrača nosi njihove modele, a posebno treba istaknuti kinesku reprezentaciju. Da parafraziram “Jedan je Mercedes, svi ostali su automobili”, e isto to vrijedi za Mizuno tenisice za stolni tenis.

Poznatiji modeli stolnoteniskih tenisica su (cijene iz japanskog TT-shopa):

 • Crossmatch Plio – €40
  Mizuno_Crossmatch_Plio
 • Wave Drive – €57 – 70
  Mizuno_Wave_Drive
 • Wave Kaiserburg – €49
  Mizuno_Wave_Kaiserburg
 • Wave Twister – €55
  Mizuno_Wave_Twister
 • Wave Medal – €61
  Mizuno_Wave_Medal

Ugrađena Wave tehnologija onemogućava proklizavanje noge:

Mizuno_Wave_0
Mizuno_Wave_1
Mizuno_Wave_2
Mizuno_Wave_3

Najpopularniji model je Wave Drive 8, već godinama ostaje isti, jedino što se mijenja je boja Mizuno zaštitnog znaka (crveni, crni, plavi).

Prodaju oni i gume, dio se proizvodi u njemačkom ESN-u, drva, stolove, te ostalu opremu opće namjene: dresove, trenirke, čarape, torbe i dr. Japanska stolnoteniska reprezentacija tradicionalno je u Mizuno odjeći. Katalog možete pogledati on-line (poželjno znanje japanskog) na slijedećem linku.

Za kraj, pozdrav: さようなら, Sayōnara, Goodbye, Doviđenja.

P.S. I pisac ovog bloga nosi tenisice Mizuno Wave Twister.