Sve pomalo …

Nešto sam zadnja dva dana bez inspiracije, pa ću o svemu pomalo …

Prvo je uhićenje Bandića. U novinama (“Jutarnji list”) piše da je to zadnji čavao u sanduku za male sportove, a članak možete pročitati u linku. Tri me događaja uvjeravaju da je baš tako. Prvo, skandal sa Prvenstva Hrvatske, gdje je ženski polufinalni meč prekinut na pola sata kako bi Bandić “igrao” sa “Hrvatinom” Tanom (lijevo od glave Tana, na tribini, u plavoj XIOM trenirkici evo i mene). Drugi je veliki transparent na tribini Doma Sportova tokom finala Zagreb (Croatia) Open-a “Hvala gradonačelniče!”, gdje je on dobacio lopticu i prisustvovao 5 minuta. Treće, nova dvorana STK “Tis”, iako potpuno dovršena i opremljena, čekala je 3 tjedna prazna, na otvorenje, da Bandić nađe vremena.

Bandić

Od ove sezone u Sokaz-u je povećan broj ekipa u ligama sa 12 na 14. Ja nisam neki Sokaz metuzalem (to su oni sa 35+ godina igranja), ali ovako još nije bilo. Opća tarapana. Nikada nije bilo takve konkurencije, svi sve mogu dobiti, većina susreta završava sa 5 : 5 ili 6 : 4. Iz moje 10. lige 4 ekipe idu dalje, 5 ih ispada, a samo 5 ostaje u istoj. Svi igrači moraju dobro igrati, nema više “šlepanja”, ako imaš lošeg 3. igrača u meč krećeš sa skorom 0 : 3, a to je vrlo teško stići. Normalno, najlakše je ako imaš super 1. igrača, pa već vodiš sa 3 : 0. Kvaka je i u tome da sve više mladih igrača, sa 17 – 18 godina, napušta aktivno igranje, te ih angažiraju Sokaz “mecene”. I, tako, sa 50+ na leđima, preko puta imaš 3 školovana igrača mlađa od 18. Bingo!

Stolni tenis jede svoju djecu. Prije par godina bio sam u našem stolnoteniskom kampu, kada je organizator tvrdio za tadašnjeg kadeta da je budući prvak Europe. Gdje je sada taj prvak? Nema još ni punih 20, prestao igrati, loče u birtiji. Ali, nije jedini. Iz istog grada, skoro jednako uspješan nasljednik, također prestao igrati. U njih je uloženo 10 godina svakodnevnih treninga i kada su tek trebali ozbiljno početi igrati, odustali. Da su bar ostali kao treneri. Nikoga za to nije briga. Prestrašno!