Sezona jesen/zima 2014.

Završila je sezona jesen/zima 2014. u rekreativnim i profesionalnim ligama, pa ću par riječi napisati o tome.

Pobjednik 1. lige Sokaza je ekipa Autopraona-Ritmo Sport koja je u zadnjem, 13. kolu, u gostima pobijedila ekipu Trans Agram-Tumi sa 6 : 4. Na obje strane igrali su respektabilni igrači, za Ritmo: Dominik Klarić, ex igrač 1. ekipe Večernjeg lista, a nastupao je i u Ligi prvaka, Miljenko Radočaj, ex igrač 2. Yu lige i Stjepan Šantić, ex YU juniorski viceprvak u parovima. Za Trans Agram igrali su: Žarko Valentić, Branko Mikulec i Ivan Knežević, sve bivši profi igrači. Okupilo se preko 100 gledaoca, što je bila rijetkost i na mečevima Lige prvaka, kada se igrala u Zagrebu. Osim toga, u 1. ligi je bilo više-manje sve standardno, uključivši i međusobno optuživanje zbog “puštanja” mečeva, te na taj način odlučivanja tko će ispasti, pri čemu se ovaj puta “poskliznula” ekipa HSTK Južna Trešnjevka-Tumi III. Na videu je malo atmosfere sa finalnog meča u Jazbini, a 2. video je iz dvorane Ritmo iz koje dolaze pobjednici.


Da se osvrnem i na sebe. Srednja žalost, igrao sam 10. ligu za ekipu Deda I, a završio kao 2. igrač ekipe od nas 5. Liga je bila vrlo jaka, zauzeli smo 10. mjesto i ispadamo za 1 ligu. U jednom meču sam sam imao više godina nego sva 3 protivnika zajedno. Pobijedio sam igrače slabije plasirane od sebe, a izgubio od onih boljih. Imam problema sa travarošima, jer sa obe kineske gume ne znam točno koju rotaciju zadajem, a još manje onu koja mi se vraća. Zato, za igrače sa 2 backside-a, ako nisu znatno bolji, velika sam “glavobolja”.

U muškoj profesionalnoj Superligi, normalno, ekipa STK Dr. Časla je 1. (Zeng, Japec, Kolarek, Kovač), 2. je GSTK Zagreb (Pucar, Zeljko, Maglić), a 3. STK Libertas Marincolor Dubrovnik (Simović, Juzbašić, Zubčić). Iznenađenje je plasman STK Split na 4. mjesto, ali to je zbog “manekena” Ronija, koji je izgleda dobro upario drvo sa gumama. On se voli slikati, pa evo jedne njegove slike na stolu (imam i jednu ispod stola, ali tu sada neću objaviti). Kod žena sve je bilo predvidljivo 1. STK Dr. Časl, 2. HASTK Mladost, 3. STK Varaždin, a 4. STK Tis.

Ronald

Za Sokaz-ovce nema previše odmora, jer već 12.01. počinje Zimski kup.

Evo i završne statistike web-a za 2014. Napisao sam 272 bloga, koje je pročitalo 130 tisuća čitatelja iz 93 zemlje, najviše iz Hrvatske, BiH i Srbije. Vidim da se slabo čita u Africi, pa ću morati nešto napraviti po tom pitanju.

Numbers_2014
Countries_2014

Svima Vama želimo sretnu Novu godinu ja i moj pas, irski seter, Vilko. Još je beba, ali već sada djeluje zastrašujuće.

Vilko