Cjenik 05.05.2015.

Do kraja stolnoteniske sezone ostala su još 3 – 4 tjedna. Hrvatska liga je završila, u Sokaz-u su još 3 kola, Zagiping je od 15. – 17.05., a 2 dana nakon toga započinje Zagreb Open. I, iako je dvoranski sport, pa ne zavisi od vremenskih prilika, po ljeti sve zamre. Ne znam kako će biti u rekreativnim ligama, sa veteranima, ali od slijedeće sezone sva ostala natjecanja u mlađim kategorijama će se igrati sa novim, plastičnim lopticama. Za te igrače(ice), ako žele zadržati postojeći plasman, to traži izbor i uvježbavanje sa novim lopticama, drvima i gumama. Kako dosta njih igra sa tensorima (gumama koje proizvodi ESN, Njemačka), trebali bi razmisliti o prelasku na verzije koje je dotični proizvođač napravio za “plastiku”. Konkretno, ako je igrač do sada igrao sa XIOM Vega Pro gumom, da razmisli o tranziciji na XIOM Omega V Pro. Na upravo završenom WTTC u Suzhou svi osvajači zlatnih medalja na FH su igrali sa DHS Hurricane3 Neo gumama, muški sa plavom, a žene sa narandžastom spužvom, što god Butterfly o tome mislio. U pravilu, mijenjaju se i drva, u ona brža, npr. TBS u Viscaria, XIOM Vega Pro i Stiga Carbonado drva su isto IN.

Evo što je, od zadnjeg cjenika, kod nas novog:

1. Gume

  • Sword Scylla, najbolja trava za napad, u verzijama OX i sa spužvom 0.5, po 110, odnosno 130 kn.
  • Galaxy Apollo III, tensor, tvornički tuning, max debljina, polu tacky i po izbačaju slična H3 Neo Provintial, tvrdoće H36 (kao Tenergy), vrlo dobra, a ne prezahtjevna guma, po 170 kn.
  • Haifu Shark II, u tvrdoći H32, znači vrlo mekana, brza japanska spužva, nije tensor, max debljina, za drajfere i blokere ponajbolji izbor, po 190 kn.

Galaxy_Apollo_III.jpg

2. Drva

  • Stiga Allround NCT je izvrsno drvo za početnike, brzina od ALL+ do OFF-, završni lak NCT, puno modernije od npr. Butterfly Primorac Classic OFF-, mogućnost izbora uže (Master) ili šire (Legend) konkavne drške, po 250 kn.

Stiga_Allround_NCT_1.jpg