DHS Hurricane Long V

Nedavno je Schöler&Micke objavio recenziju DHS Hurricane Long V, pa da vidimo s kakvim to drvcem igra aktualni svjetski prvak Ma Long. U cijenu od €179, a koja je niža za €20 od redovne, osim drva uključena je i futrola. Cijena u kineskom shop-u je $199.

DHS Hurricane Long 5

Drvo je u klasi OFF+, deklarirana težina je 97 g, brzina: 106, kontrola: 90, elastičnost: 99, dimenzije: 159 x 150, debljina: 5.9, a balans je na na 128 mm. Težina varira od 94 – 100 g, a ponešto i debljina od 5.7 – 6.0 mm. Drvo se satoji od 5-slojeva furnira i 2 sloja arylate-carbona, koji se nalaze odmah iznad srednjice, kao kod serije Butterfly Innerforce. Vjerojatna struktura je koto-spruce-arylate/carbon-ayous-arylate/carbon-spruce-koto. Dok igraš, s donje strane drške gleda te Ma Long…

Ma_Long

I, što o njemu kaže njemački recenzent?

Postavljanje sloja arylate-carbona odmah iznad srednjice, a ne ispod zadnjeg furnira, daje drvu mekši osjećaj. Kvaliteta izrade je izvrsna, a drvo je označeno serijskim brojem i datumom proizvodnje. U napadu drvo je tvrdo i direktno, bez vibracija, a loptice su vrlo precizne. Sa 2 gume u max debljini, cijeli reket će biti težak preko 190 g, što traži odgovarajuću fizičku snagu igrača.

DHS kao proizvođač drva na kineskom site-u ima izlistanih 108 modela, u kineskoj vele(malo)prodaji njih 66, a na njihovom internacionalnom site-u 30. Drva su razvrstana u nekoliko serija, i to:

  • Hurricane, najbolja i najskuplja drva, u nazivu je još i ime igrača/igračice koja s njim igra, npr. Long, Hao, WL (Wang Liqin), Ning, GY (Guo Yue), a jedan od najpoznatijih modela je King, sva u više verzija;
  • Power, poznatiji model je PG7, staklasta kopija Clipper-a;
  • Magic, Magician, Wind i Dipper su jeftinije serije drva upitne kvalitete;
  • PF4 je starija serija;
  • europska serija (Wang Liqin Legend, Magic i Ultima, Wang Hao Special, Sting i Control, Ma Long Light, Balance i Energy) s kojom nitko ne igra.

Kako u toj šumi naći pravo drvo za sebe, ne bih znao. Kod nas se malo igra sa njihovim drvima, a ono što je stiglo je iz najnižeg cjenovnog i kvalitetnog razreda.