WTTTC 2016. – uvod

Sutra, u Kuala Lumpuru (Malezija) započinje Svjetsko ekipno prvenstvo u stolnom tenisu (WTTTC). Za uvod, pogledajte tko je bio pobjednik u muškoj konkurenciji od 2001. (normalno Kina):

Pogled na dvoranu u kojoj će igrati najbolje ekipe (Championship Division):

Kuala_Lumpur_Dvorana_2016

Muške grupe u najboljem razredu:

Kuala_Lumpur_Championship_Division

Kina nastupa u najjačem sastavu: Ma Long, Fan Zhendong, Zhang Jike, Xu Xin i Fang Bo. Za ovo natjecanje imaju i novu Li-Ning oblekicu:

Kuala_Lumpur_Zhang_Jike

Prijenosi će biti uživo istovremeno sa 8 stolova, a moći će se gledati na ITTF.

Naši nastupaju u šarenom sastavu, jer su dvojica otpala, Tomislav Kolarek i Filip Zeljko, pa igraju Andrej Gaćina, Tan Ruiwu, Zoran Primorac, Tomislav Pucar i Frane Kojić. Gaćina još uvijek trpi posljedice nedavne ozljede, a Tan, zbog godina, stila igre i manjka fizičke snage, se brzo umara. Prvu utakmicu igramo već sutra protiv Južne Koreje. Uspjeh bi bio ostanak u diviziji. U ženskom dijelu naše su u 2. diviziji, nastupaju Tian Yuan, Lea Rakovac, Ivana Tubikanec i Petra Petrek, a u grupi su sa Indijom, Nigerijom, Portorikom, Kolumbijom i Portugalom.

E, sada ide ITTF pikanterija za kraj. Kao uvod u vijest neka posluži slijedeća špica:

Kakve veze ima cijenjeni profesor Balthazar sa stolnim tenisom, nije li on, glavom i bradom, iz epruvete, izmislio reket koji, sam od sebe, pobjeđuje Kineze? Na žalost, ne. Kako je objavljeno u 2. vijesti bloga Vijesti iz nesvijesti, Timo Boll je nedavno izjavio da 80% profesionalnih igrača tunira gume. A, kako je tekući predsjednik ITTF-a također Nijemac, ta nepravilnost, iako se “koristi” od 2008., jako ga se dojmila. I, kako piše myTischtennis.de, brže, bolje, izmislili su nekog svog profesora Huberta Motschmanna (zvanog Balthazar). Uzeti će instrument rheometar, koji košta €20000, mjeriti deformaciju gume i njen katapult, te diskvalificirati igrače. Za taj novac mogao bi i ja osobno, prije natjecanja, mirisati rekete, jer tuning ima specifičan “šnjof”. Ne znam kako će, cijenjeni profesor i njegov super stroj, ustanoviti da li je boosting izvela tvornica, što je dozvoljeno, ili sam igrač, što nije dozvoljeno?

Rheometer

A, što je Maria Sharapova rekla na ovu najnoviju ITTF umotvorinu? Ništa, samo je reketom pokazala “Tko je ovdje lud?“:

Sharapova

Stolnoteniska parodija, kao ova, samo sa ex predsjednikom u “glavnoj ulozi”: