GEWO gume

U dijelu suradnje sa Contra i Gewo nude se najnoviji modeli guma. Da Gewo nije neka “prčvarnica” pokazuje svjetska karta distributera, na kojoj smo od nedavno i mi.

Gewo_World

Zašto, čemu to? Tri su razloga. Prvi, u jednom dijelu (proizvođaču) bitno je smanjena ponuda, pa je dio igrača koji su igrali sa njihovim gumama ostao “visiti u zraku”. Drugi razlog je, ako je brand “pokriven” domaćim zastupnikom, kod njega se mogu dobiti znatno povoljniji uvijeti (cijena i dostupnost) nego u bilo kojem stranom TT-shopu, nezavisno od posebne ponude (akcije). Treći razlog je da je većina karakteristika svake gume determinirana proizvođačem (ESN, Njemačka) i godinom proizvodnje, a manje nazivom branda i modela. Dosta filozofije, idemo konkretno vidjeti što se i pošto nudi.

Izabrane su najnovije gume, koje se sve zovu Hype XT (Energy) ili EL (Elastic) Pro, nakon čega ide oznaka tvrdoće, a u debljinama 2.1, 1.9 i 1.7. Gume su sa više gripa, za plastične loptice, što Gewo zove DGC40+ (Dynamic-Grip-Concept). Evo dijagrama:

Gewo_Hype

2 su modela guma iz serije Hype XT (Energy) Pro, što znači da su gume brže i imaju niži kut izbačaja, tvrdoće 50 (tvrda) i 40 (srednje mekana). Za koga je pogodnija guma sa nižim kutem izbačaja? Za blokere i drajfere (napad kontrom), za iskusne igrače i profesionalce, jer spin sa takvom gumom teže je izvesti bez greške, ali ga je i protivniku znatno teže blokirati. Model 50.0 namjenjen je natjecateljima i ponajboljim rekreativcima, a model 40.0 svim ostalima.

Gewo_Hype_XT_50

Serija Hype EL (Elastic) Pro sastoji se od 3 modela, gume imaju viši kut izbačaja, više spina, manje brzine, a tvrdoće su 47.5 (tvrda), 42.5 (srednja) i 40.0 (mekana).

Sve gume su najnovije serije (2016.) i usporedive sa ostalim komitentima ESN (XIOM, Donic, Joola, Andro…). Ono što ih izdvaja su konkurentne cijene i to 230 kn za Hype XT i 210 kn za Hype EL.

Ali, ima toga još! A, to su posebne, izabrane gume za profesionalce (oznaka Pro.V.), najdeblje (2.1), tvrđe i izdržljivije od “običnih”, izrezane iz sredine waffera, tj. najboljeg dijela. Takve gume su samo 20 kn skuplje od redovnih i momentalno predstavljaju najbolju ponudu za vrhunske igrače.

Na web-u ima dosta recenzija Gewo guma, koje su objavili njemački tt-spin i estonski TableTennis11, a ovdje je video recenzija francuskog Misterpinga:

Evo i Gewo ekipe (na Sokaz forumu su predložili nazive “Daltoni”, “Manekeni i ZVIJER”…):

Uprent-Gewo_Blog