Ponuda iz Decathlona

U blogu o sportskim prodavaonicama naveo sam svoju top-listu. U ponudi, za stolni tenis, većina ih nudi:

  • gotove rekete;
  • stolove, u pravilu najjeftinije (16 mm) za podrume i garaže, te za vanjsko korištenje;
  • loptice, većinom celuloidne, i mrežice, najčešće sa klipsom;
  • futrole za rekete;
  • odjeću i obuću univerzalnog tipa (dvoranske tenisice, majice i hlaćice).

I, do sada, to je bilo to. Izuzetno, tek na jako velikoj rasprodaji, tamo se dalo naći nešto povoljno za stolni tenis.

Od nedavno, Decathlon, koji nudi opremu za 70 sportova, samo u prodavaonici King Cross (Zagreb zapad), nudi i drva i gume, zasebno. Pa, da vidimo, što to tamo ima:

Decathlon_1
Decathlon_2
Decathlon_3
Decathlon_4

Da prokomentiram, nude se gume i drva. Gume su većinom 10 – 20 godina stari modeli Stiga, Donic, Tibhar i Yasaka, koji su tehnološki zastarjeli, te su, očito, nabavljeni sa rasprodaje. Jedina iznimka je Tibhar Evolution EL-P, ali sa cijenom od 329 kn, ponuda nije konkurentna, jer je kod nas “standardna” 250 kn. “Interesantan” je proizvod 2, uz koji piše da je “Obloga za stol za stolni tenis”, a radi se o kineskoj gumi, prepakiranoj pod nazivom Artengo FRB970 Speed, dostupnoj samo u debljini 2.0 (inače se isporučuje 1.5, 1.8, 2.0 i max), po 149 kn. U ponudi su i 4 Tibhar evergreen drva, prihvatljive cijene od 219 – 229 kn, te 4 Artengo, robne marke Decathlona, nepoznatog proizvođača, pri čemu je najskuplje po 299 kn “ubojica dječjeg lica”, jer je kombinacija carbona i završnog furnira oraha, sigurno u brzinskom razredu OFF+. Vodeno ljepilo Tibhar Top Glue, kojeg nude po 109 kn, pokazalo se izuzetno lošim.

Kada ipak kupiti gume/drva u Decathlonu? Ako igrate sa gumama iz ponude, kojih nema kod zastupnika, a cijena Vam nije važna. Ili, ako su Vam se svi ovdašnji ponuđači “popeli na vrh glave”…