Aleksandar Karakašević

Aleksandar_Karakasevic

Ono što vrhunskog stolnotenisača čini legendom nije samo njegova igra, perfekcionizam u određenom segmentu, već i jedinstven karakter i temperament. Evo ga, na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., u “razgovoru” sa trenerom Srbije Kalinićem, također vrhunskim ex-YU reprezentativcem (obavezno zvuk staviti na max):

A Sale (nadimak Aleksandra Karakaševića) je, uz Kreangu, ponajbolji svjetski backhandaš, najmekša ruka Europe, i tako već desetljećima. Počeo je sa ocem Milivojem, nekadašnjim reprezentativcem Jugoslavije, o čemu možete pročitati u slijedećem članku.

Ono što je interesantno je pogled u njegov privatni život, osim onog za stolom, i najnovija razmišljanja o stolnom tenisu, koja dosta korespondiraju sa našom situacijom.


Iako je tokom cijele igračke karijere imao puno uspjeha, među ostalim pojedinačnu brončanu medalju na Europskom prvenstvu, svakako najznačajniji su u mješovitim parovima sa Litvankom Rutom Paskauskiene.

Karakasevic_Paskauskiene

Kako igra danas? Pogledajte ga protiv Grka Gionisa:

Kada će Srbija ponovno imati igrača takve kvalitete? Nikad, pa ni tad’.

Pogledajte i ovaj dokumentarac “Aleksandar Karakašević – Šampion sa zemunske kaldrme”:

P.S. Poznati su i novi muški ekipni prvaci Hrvatske, to su, po prvi puta, Pituri (Libertas – Marinkolor iz Dubrovnika). Čestitke!