Tenisice – ostalo

Ako tokom meča stojite cijelo vrijeme na istom mjestu, kao zacementirani, onda ova tema sigurno nije za Vas. Stajali bosi, u opancima, ribičkim čizmama ili bilo čemu drugom, svejedno, obuća sigurno neće doprinijeti Vašoj igri. No, ako se tokom igre krećete, a ne daj Bože još i trčite, tenisice su važan dio opreme. Do sada su ovdje spomenute tenisice Adidas, Asics, Gewo, Mizuno, Mizuno – novi modeli… Danas ćemo prikazati dosad neviđeno: Butterfly, XIOM, Leguano. Cijene? Od 200 (Gewo) – 1000 (Leguano) kn.

Tenisice su visoko tehnološki proizvod, pogledajte prezentaciju Adidas Boost tehnologije:

Na linku možete pogledati Butterfly modele koji se nude u njemačkom shop-u. Na žalost, modeli koji su znatno sniženi dostupni su samo u vrlo ograničenom izboru brojeva.

Butterfly_Lezoline_1
Butterfly_Lezoline_2
Butterfly_Lezoline_3

XIOM tenisice su specifičnog dizajna, te većinom žarkih boja, od kojih su arhivski modeli Oscar, Kent i Logan, a najnoviji je Footwork. Kako pipci na đonu prijanjaju i koliko se troše, posebno na taraflexu, ne bih znao ka’sti.

XIOM_Logan
XIOM_Footwork_1
XIOM_Footwork_2

Atipične tenisice Leguano, u kojima igra Kristin Silbereisen, “gura” njemački Schöler + Micke.

Ovdje su video prezentacije nekih od recentnih modela stolnoteniskih tenisica:

Savjete za kupnju i pregled modela daje i Table Tennis Spot.

Kod nas, po dvoranama, najčešće se viđaju Adidas SpeedCourt, te zastarjeli model Butterfly WTS-1, dostupan i u kineskoj “fake” varijanti. Tibhar, Joola, Donic tenisice nisu nešto osobito, a dosta igrača se žalilo da su im se Stigine raspale ubrzo nakon kupnje. Interesantno, znatan broj naših igrača ne “podnosi” tenisice žarkih boja, kakve danas prevladavaju, već klasične bijele, sa crnim ili plavim oznakama.

Butterfly_WTS-1

Tenisice ne valja kupovati “na daljinu”, bez prethodne probe, jer je dosta modela manja u odnosu na broj koji je napisan, a Asics jedan broj veće.