DHS Hurricane3 Neo Blue vs. Orange

DHS Hurricane3 Neo National guma je KRALJ. Njoj je posvećeno već dosta blogova, među ostalim u “Memoari lovca – pola godine u Kini” konstatirano je da SVI kineski igrači na FH igraju sa tom gumom. U “DHS Hurricane3 – povijest” opisano je njeno nastajanje, “DHS Hurricane3 NEO” navodi današnje verzije, a u “DHS – danas i sutra” opisana je njena budućnost kroz DHS Hurricane8 i DHS Hurricane3-50.

Zašto danas pišem taj blog i što me nadahnulo? Prije 2 dana sjedio sam na kavi sa bivšim igračem, današnjim vlasnikom kluba i direktorom reprezentacije (ne naše). I kaže on meni: “Vidio ja da svi Kinezi s tim igraju, pa sam probao i ja. I ne ide ništa, KOMA!” Odgovor je u “Kineska (tacky) guma na FH?“. Početnicima, koji imaju želje i volje, preporučam DHS Hurricane3-50, guma je mekša, pogotovo H35 (tvrđa je H37) i TRPI GREŠKE. Sam igram s njom već tjedan, dva, i prilično je dobra, dinamična, posebno u odnosu na neke prethodne DHS promašaje (spužva #19 i serija Memo), s njom se može igrati i na BH, jaki rez i meki spin.

Juf, još nisam ni rečenice napisao o glavnoj temi, tj. koje su razlike iste gume sa plavom i narandžastom spužvom. Na stranim blogovima je punooo neispravnih informacija. Kako sam duže vrijeme igram sa više komada obje verzije, iz istog izvora, na istom drvu, zaključio sam da guma sa plavom spužvom (Blue sponge) ima:

  • više brzine;
  • više spina;
  • više hvatljivosti (tacky);
  • više katapulta;
  • niži luk;
  • NIŠTA ne oprašta.

Dok se sa Orange Sponge gumom da igrati, i najmekša je tvrda kao đon, izvrsna je za izvući jako rezanu lopticu, dotle je Blue Sponge “Bič Božji”! S njom mogu igrati isključivo profesionalci, koji su “odrasli” na H3, kako je to nekad kod nas bilo u STK “Industrogradnja” (treneri Korenić i Baniček). Dovoljno je pogledati samo jedan meč Tan Ruiwua, tu pokretljivost, brzinu, prijenos težine … Kada povučeš spin koji nije pravilan, a protivnik odblokira, sav taj tvoj side ti se vrati svom silinom. I čuvaj se FAKE-a!

DHS_H3_NEO_National_Provintial
Na slici su DHS Hurricane3 Neo National i Provintial Orange Sponge, najmekša H39 (idu od H39 – H41), National ima 2 serijska broja.

Evo najnovije reklame Dubaia, u kojoj nastupaju Hurricane manekeni i manekenke Zhang Jike 张继科, Ma Long 马龙, Liu Shiwen i Li Xiaoxia: