Nakon ljetne stanke…

Nakon ljetne pauze par stolnoteniskih tema i jedna privatna.

Na kalendaru HSTS-a za 25. – 26.08. već je najavljen prvi turnir natjecatelja u novoj sezoni, koji se neće odigravati u Pagu, već u Varaždinu, u organizaciji STK STARR i STK Rudeš (!?). Za rekreativce u Zagrebu, na stranicama Sokaz-a, objavljen je krajnji datum za prijavu ekipa 02.09., a novo prvenstvo počinje 24.09. Kako su za cijeli ovaj tjedan prognozirane temperature od 32 – 33°C, jedina dvorana s klimom u kojoj će se moći “kulturno” trenirati je ona u Savskoj. Dvorana u Medarskoj, u koju je smješten GSTK Zagreb, od klime, iako je obećana još prije 2 godine, nema još ni “K”, pa je sada tamo “ugodnih” 37°. Kako izgleda u toj dvorani, za koju vjerujem da je većina rekreativaca nije vidjela, nalazi se na fotkama Pingića.

Što još ima od novosti? Pa, raspao se Namiznoteniški trening center Slovenije u Novom Mestu, preciznije Otočcu, pa njihov glavni trener Jože Urh odlazi raditi za Tibhar u Saarbrückenu, a otišli su i igrači/ce. Očito, sve što valja, barem u ovim krajevima, ne može potrajati…

Naišao sam i na jedan zgodan dokumentarac o pinganju u Bryant parku u New York-u. Kod nas, slično je na Jarunu. Šteta što stolovi, sa rasvjetom, nisu postavljeni na još nekoliko lokacija u Zagrebu, npr. u Maksimiru, na Bundeku, u parku Ribnjak, čime bi bili dostupniji.

E, sada oproštajka. Napušta nas naš web master. A, kamo ide?

Bruno_Berlin

Nakon napisa o Arctosu i sajmu CES 2016. put ga vodi u Mercedes, inovativni laboratorij u Berlinu (Mercedes Mbition), gdje će raditi na unapređenju novih modela. Jer, kažu, uskoro, automobil će biti računalo na kotačima.