Turnir Dani Dugava 2023.

Što mislite da ovaj turnir razlikuje od mnoštva drugih, a da zaslužuje poseban blog? Ajde, da Vas sada vidim pametnice moje! Ne znate? To sam si i mislio. Tematika ovog turnira bila je “Lov na lovu”. Iako je imenica “lova” (novac) već spominjana u blogovima “Lov na lovu” i “Dečki, gdje je lova?“, ovo je, ipak, malo različito. Normalno, pišem iz prvog lica, tj. bio sam tamo, a ne slušao što netko kaže. Idemo sada sve to pojasniti… Ali, prvo jedno pitanje iz poznavanja mandarinskog.

Go_Fuck_Yourself_Dugave
Autor bloga sam NE igra, već kao trener gleda igrače i ispravlja im tehniku i “glavu”!

Superligaški trener je, među igračima, u crnoj majici, s bijelim natpisom na mandarinskom. Što piše? Jedan od likova je sugerirao: “Lidija, gdje si?”, misleći na 1 eurocent, koji je trener dao dotičnoj igračici, a u cilju ispravka njene stolnoteniske tehnike držanja reketa (tzv. gripa). Znači kada igraču/ici kažiprst “bježi” na sredinu reketa, nepotrebno fiksirajući zglob, uz donji rub reketa se stavlja novčić, koji ne smije pasti na pod. Igračica je otišla, novac vratila nije, ali ga je obećala vječno čuvati. Evo slike majice:

Go_Fuck_Yourself_Chn

Prijevod (značenje)?

Go_Fuck_Yourself_Eng

Na majici, kada je okrenete za 90° udesno, na engleskom piše “Go Fuck Yourself” (hrv. “.ebi se“).

Znate kaj su Kinezi (i Kineskinje)? Lukave lije! Zato i imaju Aliexpress, “nešto” kao Amazon. Čemu su se dosjetili? Li-Ning je u svoj marketinški tim uključio i trenera, poklonio mu majicu, plaća mu za to, te tako dodao vrijednost brandu (eng. Goodwill). Cijena transfera? Tajna, ali šuška se o ooogromnom iznosu. Sada je STARR, Varaždin u prilici da se “isprsi”…

Li-Ning_Vunderl

Idemo na temu. Po čemu je turnir Dani Dugava 2023. jedinstven, među stotinama sličnih?

Dani_Dugava_1

Uvjeti za igru su bili apsolutna koma, igralo se na betonskom igralištu ispred škole (tzv. betonjari), sunce direktno u glavu, uz pirkanje vjetrića i ostala vanjska “zadovoljstva” (npr. hvatanje odbjegle loptice). U cijeni prijavnine od 10€ organizator igračima nije osigurao ni mlaku vodu, a kamo li hranu. Zašto je onda došlo 43 igrača? Zbog “ljubavi” za stolnoteniskom igrom? Nop. Zbog love! Igralo se za nagradni fond od 220€, prvo mjesto je nosilo 110€, što je povećalo broj prisutnih igrača za barem 50%. Matematika jednostavna (43 igrača x 10€ prijavnina = 430€ – 220€ nagradni fond – 10€ loptice = 200€ organizatoru). Ostalo je osigurano od sponzora (stolovi od STK Rakuni), fotke od lokalnog studia, loptice dijelom plaćene, dijelom sponzorirane (Kineske gume).

Dani_Dugava_3

Kako je turnir završio? Pa, na jedini način na koji je i mogao. Da ste me pitali, još prije početka, tko će pobijediti, ja bih (sam) znao. Ipak, radi se o treneru, poznavatelju stolnoteniske opreme. Prije nepuna 2 mjeseca, objavljen je blog “Nova generacija guma“, gdje je apostrofiran igrač koji koristi najnovije gume XIOM Jekyll&Hyde V47.5, na drvu Butterfly Viscaria. Drugim riječima, sve Vam tu piše, samo trebate štedjeti i kupovati.

Dani_Dugava_4

Slika govori više od riječi. Npr. vidite ovog drugog, izgleda prilično pokislo, jer igra s zastarjelim reketom, iako je na Sokaz tablici iznad pobjednika. U finalu nije osvojio ni seta. Ovaj treći, travaroš po vokaciji, duhovni vođa Rakuna, ne zna ni sam zašto se veseli. Al’ , nek’ mu je! Što je osvojio lik kraj mene, na 1. slici? Ništa. Loš reket = loš rezultat. Autor bloga loš reket još, od mila, zove i dreket.

Slijedeći angažman trenera (dede) je na snimanju spota za China Unicom (telekom kompanija), nakon Ma Longa, dvostrukog Grand Slam šampiona. Trener voli djecu, najviše unuka Facu iz Detektivske priče, onda svu našu, a ni kineska ga ne ostavljaju ravnodušnim. Jednostavno, smiju se oni (djeca), smije se trener, nitko sretniji od njega! 😀🥰😍 Faco, javi se, deda je pretužan! 🥲😰😔 Ima i friške kifleke.

Što mi danas govori moj profa Mate? Poluistina je najopasnija laž. Njezina opasnost raste upravo proporcionalno s porastom odnosa istine i laži u njoj.

Poruka: 请给我打电话. Fan Zhendong i nije neka fora, znam boljeg od njega!

Kako ste prošli u nedavnom nevremenu? Meni “skratilo” 2 bora u dvorišć(t)u, od toga jednog prepolovilo.