Stolovi za stolni tenis – vanjski

Prije povratka u “normalu”, nakon ljetne stanke, još jedna prigodna tema o vanjskim stolovima za stolni tenis. Namijenjena je komunalcima, sa navadom postavljanja stolova po parkovima, ali ne znam da li to još čine ili su postojeći samo “bijele pjege” socijalizma, kada je državu interesiralo zdravlje radnih ljudi i građana. Također, vanjski stolovi služe za rekreaciju u vlastitom vrtu ili kao dodatna ponuda za goste u apartmanima / hotelima.

Odmah moram naglasiti da su igračke karakteristike vanjskog stola neusporedive sa onim unutarnjeg, jer je tvrđi (beton, odnosno metal), sa višim odskokom loptice i manjim primanjem rotacije. Svaki unutarnji stol srednje ili više klase (>22 mm) biti će znatno kvalitetniji od bilo kojeg vanjskog. Ali, to još uvijek ne znači da se ne može odigrati koja dobra partijica :mrgreen: .

Idemo vidjeti kako tu stoji domaća ponuda.

Betonski stolovi nude se na Njuškalu. Otprilike, jednako izgledaju, ali imaju različite cijene.

Stol_betonski

Betonski stol iz Češke, u ponudi Korbela, ima vanjski zaštitni plastificirani premaz.

Stol_vanjski_Ceska

Od vanjskih metalnih stolova Decathlon nudi vlastiti brand Artengo, te francuski Cornilleau. Evo, kako se reklamiraju:

Na Njuškalu još se nude njemački Kettler, a sport4pro nudi stolove od Donica, Kettlera i Sponete. Svakako, najveća mana metalnih stolova je što imaju ugrađenu mrežicu, koja se, bez većih zahvata, ne može zamijeniti ili nadomjestiti.

U ponudi jednog domaćeg dobavljača je i vanjski stol u obliku krumpira. Tko to kupuje, ne bih znao, ali po onoj trgovačkoj: “Svaka roba nađe svoga kupca”.

Stol_vanjski_krumpir

Naknadno, pojavila su se još 2 članka o vanjskim stolovima (Kettler i ostalima).

P.S. U međuvremenu, webmaster je zamijenio trkačku ekipu, pa na Hockenheimringu, umjesto za FSB Racing Team (Sveučilište u Zagrebu) nastupa za Bodensee Racing Team (Fachhochschule Konstanz).

Bodensee_Hockenheim

Njihova maskota, riječna neman, koju je mama nazvala Helmut – First Driver, provjerava što ima za večeru. Pa, natürlich (hrv. normalno), njemačke kobase.

Bodensee_Maskota