Sam sa sobom

Znam kako se pije pivo sam sa sobom, reklama me tome poučila, ali kako tako igrati stolni tenis??? Hoće li sob Rudolf uzeti reket?

U tom je problemu Ronald Ređep, koji je sa ekipom STK Split ušao u doigravanje (Play Off) hrvatskog prvenstva, uz STK Dr. Časl, GSTK Zagreb i STK Marinkolor iz Dubrovnika. Istovremeno, klub kojeg je nazvao po samom sebi STARR (Stolnoteniska akademija Ronald Ređep), tu je valjda “malo” kopirao bivšeg šefa Časla, ušla je u Superligu. I sada je u dilemi … U žensko doigravanje ušle su ekipe STK Dr. Časl, HASTK Mladost, STK Varaždin i STK Tis, bivši klub moje kćeri, na čemu im iskreno čestitam. Cijelo Prvenstvo je totalno neregularno, sa mnogim odgodama utakmica, pa će se i doigravanje ubrzano “odraditi”. Prva muška polufinala su u petak 3. travnja, uzvrati u utorak 7., a moguće majstorice već 9. travnja. Finale 12., 16. i eventualno 19. travnja. Većina se toga igra pod tjednom, pa će gledatelja, kojih i inače ima malo, biti još i manje, na prste jedne rukice. Super!

Idemo sada u Njemačku, na kraj German Opena 2015. U muško polufinale ušli su Ma Long, nakon glatke pobjede nad Bollom sa 4 : 0, Ovtcharov, Yan An i Zhang Jike, koji se namučio sa “starom kosti” Vladimirom Samsonovim i pobijedio sa 4 : 3, nakon što je spasio meč loptu. Vidjeti ćemo za koga su Kinezi odlučili da će biti pobjednik, ja nekako tipujem na Ma Longa.

Životni turnir igra njemačka “bucka” Patrissa Solja, koja je osvojila turnir U-21, ušla u finale parova i u polufinale pojedinačno.

Petrissa_Solja

P.S. Ima Geek nos za kineske mućke, vodio Jike sa 3 : 1, “iznenadno” stao i izgubio sa 3 : 4. Solju napustila sreća, izgubila od 14-godišnje Japanke Mime Ito, sa softom na BH.