Drvne mjene III

Nakon Drvne mjene I i Drvne mjene II, od početka proteklo je tek 5 godina, a sada će biti riječi o daljnjim promjenama drva koje koriste vrhunski igrači. Ali, neću pričati ja, samo napisati, znanje dolazi od jednog od naših najvećih poznavatelja. Kroz ruku mu je prošlo mnoštvo drva, različitih proizvođača i cijena, gdje ni W968 od €950 nije preskup. Ima još jednu prednost. Ne mijenja drvo svaki meč, pa o njemu može suditi s većim iskustvom 😀 .

Članak nema namjeru dati odgovor koje je drvo najbolje. Jer, zna se… Najbolje je ono koje najviše odgovara svakom igraču, svaka rukica je jedinstvena, a ni osjećaj nije trajan, već se prilagođava. Pri odabiru drva važnu ulogu igra i brzina, odnosno veličina dvorane u kojoj se koristi.

Što je nevjerojatno? Isti materijal, npr. za izradu BTY Viscaria, mnoštvo proizvođača, a svaki model različit. Tko traži ideal, nemoguće ga je naći, od izvrsnog još uvijek može biti bolje. Gdje je odgovor? Može se objasniti na sljedećem izmišljenom primjeru. Dođe gost u restoran i kaže: “Znate, ja bi točno onakvog hlapa kakvog ste mi pripremili jučer, bio je super. Cijena nije u pitanju!” Ali, gdje da mu nađeš potpuno istog hlapa, toga više nema, a kada će se pojaviti neki sličan, to ne znaš. I, što sada? Pripremiti mu dobrog ili čekati u beskonačnost da se pojavi sličniji? To te ja pitam. 😀 U mom slučaju s XIOM Magellanom, 2 drva su bila izvrsna, 2 znatno lošija. Zašto?

Znate kako je to kod DHS-a? Niži brojevi, određeni od igrača koji testiraju drva, prema legendi, idu sponzoriranim igračima. Da objašnjavam, ne znam koliko bi bilo zainteresiranih i punih novčanika. Kada se u društvu započne rasprava o cijenama igračkih drva, posebno kineskih, većina gleda autora kao “Njofra je lud k’o kupus”. Nije. To što ne znaš, ne znači da ne postoji 😀 “Koji će “idiot” dati za drvo xxx €?” Hoće. Ima ih.

W968

Primjerak od Ma Longa ima cijenu od $3000. OK? Mislite da je dovoljno imati dovoljno novca? Nije. Morate imati sreće, kada hoćete kupiti takvo drvo da je raspoloživo kod trgovca, jer broj drva rednog broja 1 (zadnja znamenka) je jako ograničen na jedno. 😀

W968_Ma_Long

Ako uzmemo Butterfly liniju ALC outer drva Viscaria je za igru na stolu, Fan Zhendong za distancu, a Golden Viscaria može sve. Znate koliko ih ima u Hrvata? Dva. Zbog cijene od $880. Neki “sanjaju” da je pronađu kod drugog proizvođača, samo sa znatno nižom cijenom. BTY Timo Boll ALC se jako dobro “slaže” s ESN gumama (Pucar, Jorgić, Tokić). U zadnje vrijeme malo se igra s zylon (ZLC) drvima, eventualno s innerom Mizutani Jun ili Harimoto Tomokazu Innerforce ZLC.

A, drva bez materijala, s kojima se nekoć igralo? Nisu više predmet interesa.

Upozoravam, ovo je članak profesionalca za takve igrače. NE ODGOVARAM za zloupotrebu.

Mate Babić: “Ne lažite neprestano, jer će vam prestati vjerovati.

Po-zdrav iz Dugave Republike.

Yinhe-Yu-Z.Y.Special

P.S. Možda nitko ništa nije shvatio. Carstvo drva je beskonačno i kada misliš da nešto znaš, shvatiti ćeš upravo suprotno. Kao život.

P.P.S. Nekom se ponire u kineska drvna bespuća? Voilà. Da bude lakše čitati, 1 ¥ = 1 kn (ex), a za tekstualni dio tu je Google Prevoditelj.