Anatomija stolnotenisača

O “idealnoj” tjelesnoj građi stolnotenisača, ovdje, nije bilo previše riječi, tek dijelovi o Mišićima i Footworku… Iskreno, kako nisam završio kineziologiju, ni ja nisam nešto stručan. Ali, nedavno je na tu temu objavljen slijedeći video, kojeg je vrijedno pogledati:

Za koga je video vrijedan? Svaki roditelj koji “sanja” stolnotenisku karijeru svog podmlatka (ako takvih još ima), trebao bi ga sagledati u kontekstu tjelesne građe. Dalje, za trenere, iako ne znam koliko europskih trenera odlazi među djecu i tamo bira potencijalne stolnotenisače, kako je to nekoć radio trener Karković (Kojić, Mamut, Zeljko, Ćipin)? Ili, dobivaju “ostatke” od nogometa, pa su sretni sa svakim djetetom koje se pojavi u dvorani i ima želju uzeti reket u ruku? Za sve ostale, svatko od nas je takav kakav je i osim mogućnosti reguliranja vlastitne tjelesne težine i mišićne mase, teško da može što učiniti da postane viši (niži) ili da produži ruke. Ali, ni te razlike u visini ne moraju biti odlučujuće, jer veći broj mladih europskih nada je viši od “ideala” (190 – 200 cm), a i Tan Ruiwu sa visinom od 160 cm nije inferioran.

A, onda?

Završio bi ovaj blog sa temom koja nema veze sa prethodnom. Traže se DONATORI slomljenih drva. Čemu? Imam vrhunske majstore koji popravljaju drva, ali nedostaje im materijal od kojih se rade, specifično furniri limbe, koto, ayous, slojevi arylate-carbona i sl. Znači, ako imate slomljeno drvo ili ga polomite, nemojte ga baciti u smeće, već ga, u običnoj koverti (poštarina 4.50 kn), pošaljite na adresu objavljenu u Kontakt. Vaše drvo dobiti će novi život, a Vama ću osobno zahvaliti na ovim stranicama.

Blade_Broken